Sanomalehtiä ulkomailta

UEF-Primon kautta avautuvasta PressReader-palvelusta löydät yli 5000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta. Kirjoita palvelun nimi ”PressReader” UEF-Primon perushaun hakuikkunaan. Huom! Palvelulla  voi olla vain 3 yhtäaikaista käyttäjää. Jos palvelu ei avaudu, koeta hetken kuluttua uudelleen.

Lehdet ovat luettavissa 60-90 päivän ajan niiden ilmestymisestä lähtien, joten ajallinen kattavuus on rajallinen. Voit etsiä lehtiä palvelusta nimen, kielen ja ilmestymismaan mukaan. Lisäksi artikkeleihin on mahdollista kohdistaa hakuja. Voit tulostaa sanomalehtien artikkeleita valiten joko otsikon, tekstin, mainokset tai koko sivun. Kuvat tulostuvat vain tulostettaessa koko sivu. Tarjolla on artikkeleiden automaattinen käännöspalvelu 10 kielelle (konekäännös).

Palvelusta voit hakea lehtiä esimerkiksi maan mukaan. PressReaderissa on huomattava määrä esimerkiksi venäläisiä, ruotsalaisia ja englantilaisia sanomalehtiä.

pressreader

Kotimaisia sanomalehtiä (myös ruotsinkielisiä) löydät ePress-nimisestä tietokannasta (avaa UEF-Primon kautta).

Vinkki venäjän kielen opiskelijalle: erittäin kattavan määrän venäläisiä sanomalehtiä arkistoineen löydät myös Integrumista (avaa Integrum UEF-Primon kautta).

(3/2020)