Tietokantoja kielten opiskelijoille

UEF-Primosta (avautuu uuteen ikkunaan) löytyy useita kieli- ja kirjallisuustieteellisiä tietokantoja. Osa tietokannoista keskittyy  kielitieteeseen, osa kirjallisuuteen, ja osa tietokannoista on monitieteisiä – niistä löytyy kieli- ja kirjallisuustieteiden lisäksi myös muita humanistisia tieteitä. Suurin osa kansainvälisistä tietokannoista on englanninkielisiä, mutta muista: vaikka tietokannan käyttöliittymä olisi englanninkielinen, sisältää tietokanta tutkimuksia useista eri maista ja useilla eri kielillä. Kielen opiskelijalle löytyy myös saksan-, venäjän- ja ruotsinkielisiä tietokantoja, jotka sisältävät aineistoa vain kyseisillä kielillä. Omaan tutkimusaiheeseen sopivat tietokannat löytyvät vain kokeilemalla.

Listan oman alasi tietokannoista löydät UEF-Primon etusivulta kohdasta ”tietokantahaku” (avautuu uuteen ikkunaan). Avautuvasta listasta löydät keskeisimmät kieli- ja kirjallisuustieteelliset tietokannat. Yksittäisen tietokannan löydät kirjoittamalla tietokannan nimen UEF-Primon hakuikkunaan (esim. Integrum tai vaikkapa Translation Studies Bibliography). Muistathan kirjautua UEF-Primoon omilla UEF-tunnuksillasi, jos käytät aineistoja yliopistoverkon ulkopuolelta.

Alla olevassa haitarivalikossa on esitelty muutamimpia keskeisimpiä tietokantoja kielten opiskelijalle.

VINKKI: Itä-Suomen yliopiston kirjaston UEF-Primo-hakupalvelua sekä kansallista Finnaa osoitteessa finna.fi (avautuu uuteen ikkunaan) ei kannata unohtaa lähdemateriaalin haussa! Näiden hakupalveluiden kautta pääset käsiksi monitieteiseen aineistoon – niin kirjoihin, artikkeleihin kuin opinnäytteisiinkin.

Lue lisää UEF-Primosta osiosta UEF-Primon kautta eteenpäin

Lue lisää kansallisesta Finnasta osiosta Hakupaikkana kansallinen Finna

(päivitetty 9/2023)

Siirry seuraavaan osioon Onnistuiko tiedonhaku?