Hakujen ja hakutulosten tallentaminen auttaa

Tietokannoissa voit tallentaa omat hakusi ja valitsemasi hakutulokset. Näin sinun ei tarvitse miettiä, kuinka hyvä haku menikään, vaan voit palata siihen uudelleen pitkänkin ajan kuluttua. Jotta tekemänsä haun ja sen tuloksia saa talteen, pitää tietokantoihin kirjautua. Omassa UEF-Primossa se on helppoa: kirjaudu ensin sisään ruudun oikeasta yläkulmasta omalla UEF-tunnuksellasi – sillä samalla, millä kirjaudut myös Peppiin ja Moodleen. Tee hakuja normaalisti. UEF-Primo tarjoaa sinulle mahdollisuuden tallentaa hakujasi:

UEF-Primossa hakuja voi tallentaa napilla "tallenna haku".

Jatkossa löydät tallentamasi haut ylälaidan nuppineula-kuvakkeesta tai oman nimesi alta, kun kirjaudut sisään UEF-Primoon. Hakutuloksia saat talteen painamalla tuloksen vieressä olevaa nuppineulakuvaketta. Hakutuloksille voi antaa tunnisteita eli tageja, jotka ovat kuin pieniä kansioita, joissa tallentamasi viitteet pysyvät järjestyksessä.

Katso video (erityisesti ensimmäiset 2:30 minuuttia) hakujen ja hakutulosten tallentamisesta:

VINKKI: Kansalliseen Finnaan (finna.fi) kirjaudutaan käyttämällä vaihtoehtoa ”Korkeakoulun HAKA-tunnuksella”. HAKA-tunnus on sama kuin käytössäsi oleva UEF-tunnus. Kun olet kirjautunut, voit tallentaa omia hakujasi ja hakutuloksia myöhempää käyttöä varten.

Jos haluat tallentaa hakujasi kansainvälisiin tietokantoihin, tulee niihin luoda oma käyttäjätili.

(päivitetty 9/2023)

Siirry seuraavaan osioon Zotero auttaa viitteidenhallinnassa