Lainsäädännön ja tilastotietojen haku

Lainsäädäntö

FINLEX (avautuu uuteen ikkunaan) Suomen säädöskokoelma (lait, asetukset, päätökset), valtiosopimukset, säädöskäännökset sekä korkeimman oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätökset. FINLEX on julkinen ja kaikille avoin.

EDILEX (avautuu uuteen ikkunaan) Avaa UEF-Primon kautta.
Lainsäädännön tietopalvelu, joka kokoaa kaiken Suomessa julkaistun lakitiedon yhteen osoitteeseen. Päällekkäistä Finlexin kanssa, mutta sisältää myös esim. asiantuntijoiden artikkeleita ja oikeudellisia lehtiä (Lakimies, Defensor Legis) sekä Lakikielen sanakirjan.

EUR-Lex (avautuu uuteen ikkunaan) Tietoa Euroopan unionin lainsäädännöstä ja muista julkisista asiakirjoista, mm. Euroopan yhteisöjen virallisen lehden L- ja C-sarjat. EUR-Lex on julkinen ja kaikille avoin.

Tilastotietoja

Lue tilastotiedon hausta ja käytöstä: Tilastokeskuksen verkkokoulu (avautuu uuteen ikkunaan)

Suomen tilastollinen vuosikirja (avautuu uuteen ikkunaan). Pääsy myös uusimpaan vuosikirjaan, tilastot Excel-taulukoina.

StatFin-tilastotietokanta (avautuu uuteen ikkunaan)
Tilastokeskuksen tilastotietokanta lähes kaikilta yhteiskunnan aloilta. Kaikille avoin.

Ulkomaankauppatilastot (Tulli) (avautuu uuteen ikkunaan)
Ulkomaankauppatilasto kuvaa Suomen ja muiden EU-jäsenvaltioiden ja Suomen ja kolmansien maiden välistä tavarakauppaa. Ulkomaankauppatilasto on virallinen tietolähde Suomen tuonnista, viennistä ja kauppataseesta.

Siirry seuraavaan osioon Sanomalehtiä ulkomailta

(päivitetty 1/2024)