UEF-Primon kautta eteenpäin

UEF-PRIMO

1. Aineiston hakeminen oman kirjaston kokoelmista:

Avaa UEF-Primon etusivulta ”tarkennettu haku”. Kirjoita hakusanasi hakuikkunoihin ja yhdistä ne oikeilla operaatioilla. Primossa operaatio OR pitää kirjoittaa itse ja ISOLLA. Tarkista, että olet valinnut ylälaidasta hakuryhmän ”kirjaston kokoelmat”:

 

2. Kansainvälisten artikkeleiden hakeminen

UEF-Primossa voit hakea lähdemateriaalia omaan aiheeseesi useammasta kansainvälisestä tietokannasta yhtä aikaa. Avaa UEF-Primon etusivulta ”tarkennettu haku”, ja valitse hakuryhmäksi ”kansainväliset artikkelit”. Hakulogiikka toimii samalla tavalla kuin yläkuvassa: vaihtoehtoiset hakusanojen väliin kirjoitetaan OR, ja hakusanat yhdistetään AND-operaattorilla. Hakukielenä toimii parhaiten englanti. Myös ruotsia ja venäjää kannattaa kokeilla! Hakusanat voi kohdistaa eri kenttiin (esim. otsikkoon tai asiasanoihin). Näin haku tarkentuu. Muista myös muut hakutekniset seikat: hakusana katkaistaan asteriskilla eli * merkillä, fraasit eli sanaliitot kirjoitetaan lainausmerkkien sisälle.

 

Hakutuloksia voi hyvin rajata jälkikäteen: UEF-Primo kertoo sinulle esimerkiksi sen, millä kielellä tuloksia löytyi ja ovatko tulokset saatavina kokoteksteinä.

3. Oman alan tietokannan etsiminen:

UEF-Primon kautta pääset oman alasi tietokantoihin. Valitse Primon etusivulta ylälaidasta välilehti ”tietokantahaku”:

 

Avatuvasta listasta voit valita oman alasi tietokannan. Jos tiedät tietokannan nimen, voit kirjoittaa sen suoraan UEF-Primon hakuikkunaan (esim. Integrum).

(3/2020)