UEF-Primon kautta eteenpäin

UEF-Primo

Aineiston hakeminen oman kirjaston kokoelmista

Avaa UEF-Primon etusivulta ”tarkennettu haku” (avautuu uuteen ikkunaan). Kirjoita hakusanasi hakuikkunoihin ja yhdistä ne oikeilla operaatioilla. Primossa operaatio OR pitää kirjoittaa itse ja ISOLLA. Tarkista, että olet valinnut ylälaidasta hakuryhmän ”kirjaston kokoelmat”. Hakukielinä toimivat parhaiten suomi ja englanti: myös muunkielisen kirjallisuuden haussa. Tuloksen voi rajata haluamaansa kieleen jälkikäteen.

UEF-Primon tarkennettu haku, jossa käytety AND ja OR operaattoreita.

Kansainvälisten artikkeleiden hakeminen

UEF-Primossa voit hakea lähdemateriaalia omaan aiheeseesi useammasta kansainvälisestä tietokannasta yhtä aikaa. Avaa UEF-Primon etusivulta ”tarkennettu haku” (avautuu uuteen ikkunaan), ja valitse hakuryhmäksi ”kansainväliset artikkelit”. Hakulogiikka toimii samalla tavalla kuin yläkuvassa: vaihtoehtoiset hakusanojen väliin kirjoitetaan OR, ja hakusanat yhdistetään AND-operaattorilla. Hakukielenä toimii parhaiten englanti. Suomen kieltä ei kannata käyttää, mutta ruotsia ja venäjää voi kokeilla! Hakusanat voi kohdistaa eri kenttiin (esim. otsikkoon tai asiasanoihin eli aiheeseen). Näin haku tarkentuu. Muista myös muut hakutekniset seikat: hakusana katkaistaan asteriskilla eli * merkillä, fraasit eli sanaliitot kirjoitetaan lainausmerkkien sisälle.

Esimerkki UEF-Primon tarkennetusta hausta, jossa haku on tehty kansainvälisistä artikkeleista.

Hakutuloksia voi hyvin rajata jälkikäteen: UEF-Primo kertoo sinulle esimerkiksi sen, millä kielellä tuloksia löytyi ja ovatko tulokset saatavina kokoteksteinä.

Oman alan tietokannan etsiminen

UEF-Primon kautta pääset oman alasi tietokantoihin. Valitse Primon etusivulta ylälaidasta välilehti ”tietokantahaku” (avautuu uuteen ikkunaan):

Avautuvasta listasta voit valita oman alasi tietokannan. Jos tiedät tietokannan nimen, voit kirjoittaa sen suoraan UEF-Primon hakuikkunaan (esim. Integrum). Tietokannat ja muut elektroniset aineistot toimivat, kun olet kirjautunut UEF-Primoon omilla UEF-tunnuksillasi.

Kattavat hakuohjeet UEF-Primon käyttöön (linkki avautuu uuteen ikkunaan) löytyvät aina UEF-Primon etusivulta.

(päivitetty 8/2022)