Kirjojen haku

Kirjoista saa vakiintuneen ja yleisesti hyväksytyn kokonaiskuvan ja taustatietoa aiheestaan. Osa kielitieteellisestä tutkimuksesta julkaistaan edelleen kirjamuodossa, vaikka artikkelien määrä on toki kasvussa.

Kirjoja pitää yleensä hakea hieman omaa aihettaan laajemmin. Kirjassa voi olla kappale aiheestasi, mutta kokoelmatietokantoihin ei ole aina tallennettu etenkään vanhempien teosten sisällysluetteloita.

Jokaisella kirjastolla on oma kokoelmatietokantansa, joista löytyy tietoja myös:

  • julkaisusarjoissa ilmestyneitä tutkimusraporteista ja selvityksistä yms.
  • väitöskirjoista ja muista opinnäytetöistä (myös pro gradu -töistä)
  • elektronisista kirjoista
  • painetuista ja elektronisista lehdistä
  • käytettävissä olevista tietokannoista

Oman kirjastosi painettuja ja elektronisia kirjoja löydät kirjaston omasta hakupalvelusta, UEF-Primosta (avautuu uuteen ikkunaan).

Kansallisesta Finnasta osoitteessa finna.fi (avautuu uuteen ikkunaan) löydät teoksia ja kotimaisia artikkeleita laajemmin koko Suomesta. Kansallisessa Finnassa on kaikkien Suomen korkeakoulukirjastojen tietokantojen aineistot, myös UEF-Primon kautta löytyvät Itä-Suomen yliopiston kirjaston erityisesti painetut kokoelmat.

Finna.fi-palvelun etusivu.

Kirjaston elektroniset kirjat löytyvät UEF-Primosta. Niitä voi hakea myös palveluntarjoajien omilta sivuilta eli eBook Centralista tai  tietokannasta nimeltään eBook Collection (Ebsco). Molemmat löytyvät UEF-Primon kautta kirjoittamalla tietokannan nimi perushaun hakuikkunaan.

(päivitetty 9/2023)

Siirry seuraavaan osioon Kotimaisten artikkelien haku