Aloita UEF-Primosta
UEF-Primo on hyvä ottaa haltuun, sillä törmäät siihen jatkuvasti kirjastoasioissa.
UEF-Primosta löytyvät tiedot kirjaston kokoelmiin hankituista painetuista ja elektronisista kirjoista ja lehdistä sekä tietokannoista.
- Jos olet muualla kuin kampusverkossa: UEFin opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää e-aineistoja etänä UEF-tunnuksen avulla.
- Etäkäyttö onnistuu kahta eri reittiä:
- Ota käyttöösi Tuudo-mobiilisovellus ja rekisteröidy sen avulla tai asiakkaaksi rekisteröitymislomakkeen avulla [linkit avautuvat uuteen välilehteen] Rekisteröidyttyäsi kirjaudu UEF-Primoon yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla ja käytä e-aineistoja etänä UEF-Primon kautta.
- Etsi UEF-Primosta haluamasi aineisto, avaa e-aineistolinkki hakutuloksista ja käytä kirjautumiseen UEF-käyttäjätunnustasi sekä salasanaasi.
Vinkit ja linkit
- Näin löydät kurssikirjan UEF-Primosta (2:26 YouTube video)
- UEF-Primossa voit tehdä hakua mm.: kirjaston kokoelmista (esim. kun haet kurssikirjoja tai tiettyä lehteä tai kirjaa), kansainvälisistä artikkeleista tai elektronisista aineistoista.
- Jos etsit tietoa aiheestasi, hae sekä suomen- että englanninkielellä. Englanninkielisillä hakusanoilla kannattaa hakea kirjatyyppistäkin aineistoa, e-kirjat tarttuvat silloin paremmin tuloksiin.
- Kotimaisia, suomeksi julkaistuja lehtiartikkeleita ei UEF-Primosta juuri löydy. Näitä pitää hakea ensisijaisesti Medicistä tai kansallisen Finnan kautta.
- Voit hakea UEF-Primolla myös kansainvälisiä artikkeleita. Rajaus hakurivin lopun pudotusvalikosta > kansainväliset artikkelit tai tuloslistan oikean laidan filttereistä > aineistotyyppi.
- Osassa oikeus sisältöjen hakemiseen on rajattu käyttäjille, joilla on käyttöoikeus aineistoon. Näiden tietokantojen sisällöt eivät tule hakuun mukaan, jos hakuja tehdään kirjautumatta.
- Pikaopas UEF-Primo hakuun
- Katso myös UEF-Primo UKK
⇒ Systemaattisimpiin artikkelihakuihin UEF-Primo ei yksin riitä, vaan kannattaa hakea myös alakohtaisia tietokantoja. Systemaattisiin hakuihin UEF-Primo on vähän googlemainen ja satunnainen hakuväline – se on enemmänkin niitä täydentävä.