Tässä materiaalissa tutustut terveyden edistämisen keskeisiin tieteellisen tiedon lähteisiin sekä yleisiin tiedonhaun tekniikoihin, joita voit soveltaa kaikenlaisessa tiedonhaussa opintojen eri vaiheissa. Näistä taidoista on myös hyötyä opiskelun jälkeen työelämässä. Kurssimateriaalin aiheet sisältöineen alla, pääset niihin myös oikean ylälaidan hampurilaisvalikosta:

Osa tiedonlähteistä on tarjolla vain Itä-Suomen yliopiston yliopistoyhteisön jäsenille. Ne vaativat kirjautumisen UEF-käyttäjätunnuksilla. Yhä enemmän tietoa löytyy myös kaikille avoimista tiedonlähteistä.

Itä-Suomen yliopiston opiskelija, jos suoritat tiedonhaun kurssin:

  • ilmoittaudu opintojaksolle Terveyden edistämisen tiedonhaku, 1 op (tunnus 8020350-3001) Pepissä [Linkki avautuu uudessa välilehdessä ja vaatii kirjautumisen UEF-tunnuksilla]
  • Ilmoittautumisen jälkeen saat opettajalta sähköpostitse kurssiavaimen eLearn-alustalle (uusi Moodle), missä ovat kurssin tehtävät ja muu informaatio.
  • Tarvitset kurssilla oman tutkimusaiheen/tiedonhaun aiheen. Kurssi kannattaa siten yhdistää todellisiin tiedonhankintaa vaativiin tehtäviin.

Kurssi on suoritettavissa 1.9.2023-31.5.2024.

Tekijät Kirsi Salmi ja Itä-Suomen yliopiston kirjaston opetus- ja tietopalvelut.
kirsi.salmi[at]uef.fi

Lisenssi CC-BY-NC.lisenssi: Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.