Väitöskirjojen ja gradujen hakeminen

Opinnäytteet tallennetaan korkeakoulujen omiin julkaisuarkistoihin. Tiedot opinnäytteistä tallentaan kirjastotietokantoihin.

Vanhemmat opinnäytteet (UEFissa ennen vuotta 2012) ovat kirjastoissa vain painettuina tai mikrotallenteina.

Opinnäytteitä voisi siis hakea esimerkiksi:

Hakuvinkit

Voit tehdä normaalisti aiheenmukaista hakua kirjastotietokannassa. Kun hakutulos on valmis, voit rajata tulokseen vain opinnäytteet.

Kuvakaappaus. Yksityiskohta UEF-Primon tulossivulta. Rajaa tuloksia -valikossa näkyvillä eri rajausmahdollisuuksia, joista on valittu Opinnäytteet. Alhaalla teksti vihreällä pohjalla: Käytä rajauksia.
Opinnäytteisiin rajaaminen UEF-Primossa.
Kuvakaappaus. Yksityiskohta Finna.fi -tulossivulta. Rajaa hakua -valikossa näkyvillä eri rajausmahdollisuuksia, joista on valittu Opinnäyte.
Finnassa opinnäytteitä voi rajata UEF-Primoa tarkemmin opinnäytteen tyypin mukaan.

Huomaa, että kanditöitä tallentavat kirjastotietokantoihin vain harvat yliopistot. UEFissa kanditöitä ei tallenneta julkaisuarkistoon eikä tietokantaan.

Julkaisuarkistoissa, kuten UEF-eRepo, opinnäytteitä on mahdollista selata esimerkiksi laitoksen mukaan.

Kuvakaappaus UEF//ERepository sivusta. Näkymään on valittu opinnäytteet – Selaus laitoksen mukaan. Sivun vasen laita sisältää listaa valittavista laitoksista. Sivun oikeassa laidassa valittavissa muita selausmahdollisuuksia: Aineistotyypit ja kokoelmat, Julkaisusarjat, Tekijät.

Väitöskirjat

Väitöskirja julkaistaan usein ko. yliopiston omassa julkaisusarjassa. Muitakin vaihtoehtoja on: jos väittelijä työskentelee jonkin muun julkisorganisaation palveluksessa, väitöskirja voidaan julkaista tämän organisaation sarjassa. Väitöskirja on mahdollista julkaista myös kaupallisen kustantajan kautta.

Joensuun yliopiston matematiikan väitöksiä on mm. sarjassa:
Report series / University of Joensuu, Department of Physics and Mathematics
Annales Academiae scientiarum Fennicae. Series A 1, Mathematica. Dissertationes (=Suomalaisen tiedeakatemian toimituksia…)

Itä-Suomen yliopistossa sarja on:
Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Science, Forestry and Technology.
(28.2.2023 saakka nimi oli Publications of the University of Eastern Finland. Dissertations in Forestry and Natural Sciences.)

Seuraava sivu: Hakuteosten käyttö