Hakutulokset talteen

Hakuhistoriat ja tuloslistat talteen

Hakuhistoria

Tietokannan hakuhistoria (search history) kertoo, mitä hakusanoja ja niiden yhdistelmiä olet käyttänyt sekä millaisia rajauksia ja muokkauksia olet hakuusi tehnyt. Yleensä hakuhistoriassa näkyy myös saamasi tulosmäärät. Hakuhistoria säilyy ao. istunnon ajan, joten se kannattaa ottaa talteen ennen kuin lähdet tietokannasta pois.

Ota hakuhistoria talteen esim. copy-pastella tai ruutukaappauksena. Itseäsi, ohjaajaa tai tietoasiantuntijaa varten voit sitä tarvita. On yleistä, että tiedonhakuun on palattava. Voit hyödyntää hakuhistoriaa myös hakutulosten vertailussa ja haun uudelleen muokkailussa.

Hakuhistorian voi tallentaa myös jokaiseen tietokantaan erikseen. Luo tietokantoihin ”tili” itsellesi.
Tallennetuista hauista voi myös tehdä uutuusvahteja (alert) ja seurata niiden avulla aiheestasi ilmestyviä uusia julkaisuja.
Pysy ajan tasalla! Uutuusseuranta auttaa -blogikirjoituksesta löytyy ohjeita myös tietokantatilien luontiin. [aukeaa uuteen välilehteen]

Hakuhistoriaesimerkki Scopus-tietokannasta. Tietokanta tekee sitä hakurivien alapuolelle.  Lue alhaalta ylöspäin.

Hakutulokset viitelistana

Ellet yhdellä istumalla ehdi hakutuloksiasi edes otsikkotasolla lukea läpi, kannattaa tulolistat siirtää tai lähettää myöhempää lukemista, arviointia ja valintaa varten. Varsinkin systemaattisia hakuja tehdessäsi, ota lopullinen tuloslista ulos tietokannasta.
Yksittäisiäkin viitetietoja voit toki lähettää/siirtää. Se on aina parempi vaihtoehto kuin käsin kirjoittaminen.

Export
RIS-tiedosto siirtyy eri ohjelmien välillä, esimerkiksi Covidenceen tai Zoteroon.

Esim. Scopus-tietokannasta tuloslistan yläpuolella.

Scopus_tulosten_lähettäminen_export

Kokotekstit

Tuloslistassa on siis viitetiedot, ei kokonaisia artikkeleita/julkaisuja. Kokonaisten tekstien (full text) saatavuus on erikseen tarkistettava Googlella tai UEF-Primolla. Pdf-tiedostot kannattaa tallentaa erikseen johonkin omaan kansioonsa.