Kansainvälisten lehtiartikkeleiden haku

Kansainvälisten, tieteellisten lehtiartikkeleiden haku

Artikkelit kansainvälisissä tieteellisissä aikakauslehdissä ovat tärkeää tutkimuskirjallisuutta kauppatieteissä. Kansainvälisten tietokantojen avulla saat käsityksen, mitä etsimästäsi aiheesta ylipäänsä on julkaistu. Tietokantoihin seurataan suurta määrää eri kustantajien lehtiä. Lehtiartikkelitietojen lisäksi tietoja on usein myös konferenssijulkaisuista ja kirja-aineistosta. Samoja, päällekkäisiäkin tuloksia eri tietokannoista tulee. 

Artikkelit ovat saatavissa joko kokonaisuudessaan (full text) tai pelkkinä viitteinä tietokannasta ja kirjaston lehtitilauksista riippuen.
Kirjaudu omilla UEF-käyttäjätunnuksillasi.

 • Business Source Elite [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

  Kansainvälisiä liiketalouden ja kansantalouden aikakauslehtiartikkeleita. Liiketalouteen kohdistunein tietokanta näistä. Jos aiheesi on monialaisempi, hae esim. Scopuksesta tai Web of Sciencestä.

Esimerkkejä ja ohjeita [aukeaa uuteen välilehteen]

 • EconLit [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

  American Economic Associationin tuottama taloustieteellisen tutkimuksen tietokanta. Tietoa artikkeleista, kirjoista, työpapereista, väitöskirjoista.

Toimii samalla Ebsco-käyttöliittymällä kuin Business Source.

 • Scopus [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

Laaja, monialainen tietokanta, joka sisältää tietoja lehtiartikkeleiden lisäksi konferenssijulkaisuista, patenteista, kirjoista.
Tietokantaan seurataan hyvätasoisia kauppatieteen lehtiäkin. Hyödyllinen varsinkin, jos aiheesi on lähellä tekniikkaa ja insinööritieteitä. Paljon myös terveystieteitä. Tietokannassa mahdollisuus rajata vain tietyn alan jukaisuihin (subject area).

– Mahdollisuus myös siteerauksien hakuun (=mihin kyseisessä artikkelissa on viitattu ja missä on viitattu tähän kyseiseen artikkeliin; viittausketjut).

Esimerkki/ohje [aukeaa uuteen välilehteen]

Searching with keywords in Scopus (2021) /Cardiff University Library
(Youtube 3:52 min.; ei ääntä; aukeaa uuteen välilehteen)

 • Web of Science [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

  (Sisältää: Social Sciences Citation Index)
  – Laaja, monialainen tämäkin. Scopuksen kilpailija.
  – Tietokannassa mahdollisuus rajata vain tietyn alan jukaisuihin (subject category).

  – Mahdollisuus myös siteeraushakuun (=mihin kyseisessä artikkelissa on viitattu ja missä on viitattu tähän kyseiseen artikkeliin; viittausketjut).

 • IEEE Xplore

  [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

– tietotekniikkaa, elektronikkaa yms.

E-Lehtipalvelut/Verkkolehtiportaalit (yksittäisten kustantajien lehtipaketit)

Lehtikustantajien omia tietokantoja. Suppeampia kuin edellä olevat tietokannat, mutta uusien lehtien tiedot päivittyvät usein nopeammin.    
– Hyvä valikoima tieteellisiä (peer reviewed) lehtiä, mutta eri kustantajat tarkistettava erikseen.
Huomaa, että esim. lehti Journal of financen artikkelit eivät löydy ScienceDirectin kautta, koska ei ole Elsevierin kustantama lehti (Wiley).
– Yleensä pääsy suoraan artikkelin koko tekstiin. (riippuen julkaisuvuodesta ja kustantajasta)

 • Science Direct (Elsevier) [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

  Monialainen, kauppatieteitä – international management, marketing, organizational behavior & HRM, strategy & management, tourism, leisure & hospitality – esim. European Management Journal, Human Resource Management Review, Industrial Marketing Management, International Business Review, Journal of Business Venturing

 • Wiley Online Library [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

  Monialainen, kauppatieteitä – business & management, accounting, finance, economics – esim. Accounting & Finance, Journal of Finance, Journal of Futures Markets, Management and Organization Review, Psychology & Marketing, British Journal of Management

 • Emerald Journals [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

  Aihealueina esim. accounting & finance, HR & organizational behavior, marketing, management science & operations. Esim. Journal of risk finance, International journal of managerial finance, Journal of intellectual capital, Accounting research journal, Journal of consumer marketing

 • SAGE Premier [aukeaa uuteen välilehteen UEF-Primoon]

  Hyvin varsinkin management & organization studies -lehtiä. Esim. Family business review, Global business review, Human relations, Leadership, Marketing theory, Organization studies, Public relations quarterly

Kokeile tekoälypohjaista, visuaalisia tiedonhaun välineitä [aukeaa uuteen välilehteen]
(esim. Connected Papers, Open Knowledge Maps)