Kirjojen ja e-kirjojen haku

Kirjojen ja e-kirjojen haku

Kirjoista saa vakiintuneen ja yleisesti hyväksytyn kokonaiskuvan ja taustatietoa aiheestaan. Vaikka tietokirjat vanhenevat nopeasti, kullakin alalla on myös klassikkonsa, joihin aina viitataan. Perusasiat taustatietoineen löytyvät alan oppikirjoista ja käsikirjoista, mutta uusin tutkimustieto löytyy artikkeleista.

Kirjoja kannattaa yleensä hakea hieman omaa aihettaan laajemmin.

UEF-Primo [aukeaa uuteen välilehteen]

Itä-Suomen yliopiston kirjaston kokoelmatiedot, sekä painetut ja e-kirjat. Pikaohje ja ohjevideoita. [linkit aukeavat uuteen välilehteen]

E-kirjat löytyvät samaan hakutulokseen kuin painetut. Jos haluat tuloksiin pelkkiä e-kirjoja, tee haku normaalisti aihettasi kuvaavilla hakusanoilla (mieluummin englanninkielisillä) tai tietämäsi teoksen nimellä.
Rajaa sitten oikeasta laidasta:
Saatavuus: Saatavilla verkossa ja tarpeen mukaan
Aineistotyyppi: Kirjat

Hankitut e-kirjat vaativat kirjautumisen UEF-käyttäjätunnuksin.
E-kirjaohjeita kirjaston kotisivuilla
. [aukeaa uuteen välilehteen]
Esim. tallennus- ja tulostusoikeuksissa on rajoituksia. Joihinkin tarvitset Adobe Digital Editions -lukuohjelman.

E-kirjapaketit

Erikseen kannattaa muistaa muutamat ”e-kirjapaketit”. Teosten nimeketasolla tiedot löytyvät UEF-Primostakin, mutta tarkempia hakuja pystyt tekemään suoraan ao. käyttöliittymästä.

Kansallinen Finna Finna.fi [aukeaa uuteen välilehteen]


Tiedot kaikkien Suomen yliopisto- ja amk-kirjastojen kokoelmiin sisältyvistä aineistoista (+ yleisiä kirjastoja, museoita, arkistoja).
UEF-kirjaston kokoelmatiedot sisältyvät tänne muuten kuin elektronisen aineiston osalta.
Kannattaa hakea, kun haluat löytää aiheeseesi mahdollisimman kattavasti Suomessa olevaa kirja-aineistoa tai esim. hakea Suomen eri yliopistoissa tehtyjä väitöskirjoja. (myös paljon opinnäytetöitä, graduja ja amk-töitä)


Lainaamisesta, varaamisesta yms. kirjaston sivulla. [aukeaa uuteen välilehteen]

Lainapyynnöt muista kirjastoista (kaukopalvelu; UEFilaisille 16€ kotimaasta ja pohjoismaista, paitsi Varastokirjasto 1€) [aukeaa uuteen välilehteen]

Jos kokoelmistamme ei löydy etsimääsi kirjaa tai aihetta, voit tehdä hankintaehdotuksia. [aukeaa uuteen välilehteen]