Hakutulokset talteen

Hakutulokset talteen, hakuhistoria ja tuloslistat

Hakuhistoria

Tietokannan hakuhistoria (search history) kertoo, mitä hakusanoja ja niiden yhdistelmiä olet käyttänyt sekä millaisia rajauksia hakuusi tehnyt. Yleensä hakuhistoriassa näkyy myös saamasi tulosmäärät. Hakuhistoria säilyy ao. istunnon ajan, joten se kannattaa ottaa talteen ennen kuin lähdet tietokannasta pois.

Ota hakuhistoria talteen esim. copy-pastella tai ruutukaappauksena. Itseäsi, ohjaajaa tai tietoasiantuntijaa varten voit sitä tarvita. On yleistä, että tiedonhakuun on palattava.

Tietokantoihin voi myös luoda myös oman tilin ja tallentaa hakuja ja tuloksia sinne. Tallennetulle hauille voi tehdä uutuusvahteja (alert) ja seurata niiden avulla aiheestasi ilmestyneitä uusia julkaisuja.
Kirjaston Pysy ajan tasalla! Uutuusseuranta auttaa -blogikirjoituksesta tarkemmin tästä. (kirjoitettu 14.5.2020) [aukeaa uuteen välilehteen]

Hakutulokset viitelistana

Ellet yhdellä istumalla ehdi hakutuloksiasi edes otsikkotasolla lukea läpi, kannattaa tulolistat siirtää tai lähettää myöhempää lukemista, arviointia ja valintaa varten.
Myös jo valitsemiesi lähteiden tiedot saat lähetettyä/siirrettyä ulos tietokannasta niin, että kaikki tarpeelliset viitetiedot ovat mukana.

Vaihtoehdot: e-mail, export (esim. RIS-tiedosto)
RIS-tiedosto yleensä kätevin, jos viitteidenhallintaohjelmaan (Zotero, Mendeley) tuloksia siirrät.

Kokotekstit

Tuloslistassa on siis viitetiedot, ei kokonaisia artikkeleita/julkaisuja. Kokonaisten tekstien (full text) saatavuus on erikseen tarkistettava Googlella tai UEF-Primolla. Pdf-tiedostot kannattaa tallentaa erikseen johonkin omaan kansioonsa.