Aloita UEF-Primosta
UEF-Primo on kirjaston oma hakupalvelu, josta löytyy yhdestä osoitteesta linkit kaikkiin kirjaston hankkimiin aineistoihin julkaisumuodosta ja -tavasta riippumatta.
Aineistojen käyttö yliopiston verkon ulkopuolelta onnistuu kirjautumalla UEF-Primoon omilla UEF-tunnuksilla. Siksi aloita aina UEF-Primosta, vaikka käyttäisitkin jotain yksittäistä tietokantaa etkä Primon omia hakupalveluita.
UEF-Primosta haetaan tiedot painetuista ja verkkoaineistoista
- UEF-Primosta haetaan kirjaston kokoelmiin kuuluvia kirjoja ja lehtiä
- UEF-Primosta haetaan tieteellisiä artikkeleita
- UEF-Primon kautta on pääsy tietokantojen omiin käyttöliittymiin sekä e-lehtiin.
UEF-Primossa voit lisäksi uusia lainoja ja varata kirjoja.
UEF-Primossa voit tehdä hakua:
- Kirjaston kokoelmista: UEF kirjaston kirjat ja lehdet (painetut ja verkkossa olevat) sekä tietokannat, hakuteokset ja muut hankitut verkkoaineistot. Tämä on oletushakuna, jos mitään ei valita.
- Kansainvälisistä artikkeleista: haku sisältää artikkelien lisäksi hyvin monenlaisia muitakin aineistoja, mutta artikkelit ovat haun pääasiallisin tulosjoukko.
- Elektronisista aineistoista: joka on lähes sama kuin Kansainväliset artikkelit, mutta lisäksi haun piirissä ovat hakuteokset, tietokannat ym. kirjaston omat e-aineistot.
- Kaikista aineistoista: sisältää kaiken edellä mainitun yhdessä. Tämä ei välttämättä ole niin hyödyllistä kuin miltä kuulostaa, esimerkiksi suomenkielisiä kirjoja haetaan eri tavoin kuin kansainvälisiä artikkeleita.
Kotimaisia, suomeksi julkaistuja lehtiartikkeleita ei UEF-Primosta juuri löydy. Näitä pitää hakea ensisijaisesti kansallisen Finnan kautta.
UEF-Primon hakuohjeet:
- hakutuloksia voi rajata jälkikäteen mm. aiheen, vuoden, jne. perusteella
- tulosta voi lajitella mm. relevanssin, julkaisuvuoden ja tekijän mukaan
Katso hakuesimerkkikuvia luvuista Artikkelien hakeminen ja Kirjojen hakeminen.
UEF kirjaston aineistoja on myös Finnassa
UEF-Primon painetut aineistot sisältyvät kansalliseen Finnaan , samoin kuin muidenkin kotimaisten kirjastojen aineistot. Tämän lisäksi Finnassa on tiedot kaikista Suomessa julkaistuista kirjoista ja kartoista sekä kotimaisista artikkeleista. Finnasta saa siis kätevästi sekä UEF kirjaston että muiden kirjastojen aineistoja yhdellä kertaa ja lisäksi kotimaisia artikkeleita.
Seuraava sivu: Kemian alan tiedonlähteitä