EAHIL2014 Roomassa, osa 2

Matkaviikko jatkui valtuuston (council) kokouksen ja ensikertalaisten tapaamisen merkeissä. Ennen päivän virallista ohjelmaa pidimme tosin kolmen suomalaiskollegan kanssa pienet harjoitukset perjantain yhteisesitystämme varten.

Suomella, jolla on väkilukuun nähden suurehko jäsenmäärä EAHILissa, on maksimimäärä eli kolme valtuustopaikkaa. Kaikki Suomen valtuutetut Katri Larmo, Joui Leinonen ja Minna Liikala olivat paikalla kokouksessa, johon osallistui paikan päällä noin 30 ja etäyhteydellä Collaboraten avulla neljä councilloria sekä lähes koko hallitus. Oma roolini oli seurata online-osallistujien chatia ja välittää sitä kautta tulevat kysymykset muille.

Kokouksen asialistalla oli pääosin samoja asioita kuin hallituksenkin kokouksessa. Erilaisten raporttien lisäksi käytiin läpi sääntömuutosehdotuksia ja keskusteltiin uusista nettisivuista. Keskustelu oli avointa.

20140611-095142-35502693.jpg

Valtuuston kokous alkamassa. (Kuva: Ronald van Dieen)

Alkuillasta järjestettiin ISS:n kirjastossa First timers’ event, johon nimensä mukaisesti oli kutsuttu kaikki ensimmäistä kertaa EAHIL-tapahtumaan osallistuvat sekä hallitus, joka oli paikalla toivottamassa heidät tervetulleiksi yhdessä järjestäjien kanssa. Tapaamisessa oli noin 40 ensikertalaista, joista kaksi Suomesta. Lyhyen, keskusteluun innostavan ja rohkaisevan leikkimielisen tutustumistehtävän jälkeen tarjolla oli pientä syötävää ja juotavaa. Tunnelma oli mukavan rento ja epävirallinen.

 

20140611-091257-33177159.jpg

Matkalla kokoukseen oli mahdollisuus nähdä värikästä torielämää.

Tuulevi Ovaska, palvelupäällikkö, KYSin tieteellinen kirjasto