Haku päälle 4 – humanistien työelämäviikko verkossa 4.–11.2.2021

Kielten, kulttuurin ja historian osaajat: tervetuloa Haku päälle 4 -viikolle! Viikolla voit osallistua uravalmennukseen, saada tietoa yrittäjyydestä, kuulla valmistuneiden uratarinoita sekä vierailla matkailualan yrityksissä. Tilaisuudet järjestetään Teamsissa ja niihin on ennakkoilmoittautuminen.

Viikko on suunnattu Itä-Suomen yliopiston humanististen alojen (kielet, kulttuuri, historia) opiskelijoille ja niiltä valmistuneille. Tilaisuuksia voi käyttää hyväksi humanistisen osaston opintoihin kuuluvissa portfolioissa (opintojaksot 2110041 Osaamisen tunnistaminen ja oppimisportfolio ja 2110042 Asiantuntijaksi kasvamisen portfolio). Myös UEF:n henkilökunta on tervetullut tilaisuuksiin.

Viikon järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR).

Haku päälle 4 - Humanistien työelämäviikko verkossa 4.–11.2.2021

HAKU PÄÄLLE 4: OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN

To 4.2. klo 9–14 Humanistien uravalmennus

Tuleeko sinusta isona opettaja, toimittaja vai kenties kulttuuriletittäjä? Humanistisen koulutuksen tarjoamat työmahdollisuudet ovat monipuoliset, ja joskus voi olla vaikea hahmottaa itselle parasta suuntaa työelämässä. Uravalmennuksesta saat konkreettisia työkaluja oman osaamisesi, kiinnostuksen kohteidesi ja motivaatiotekijöidesi tunnistamiseen ja sanoittamiseen. Kouluttajana ”Uuden työn puuhanainen” Karoliina Jarenko Filosofian Akatemia oy:stä. Tutustu tarkempaan ohjelmaan.

Ilmoittaudu 1.2. mennessä: https://webropol.com/ep/uravalmennus


Ti 9.2. klo 9.00–11.30 Ainejärjestöjen yritysyhteistyöpäivä

Miksi ainejärjestöjen pitäisi tehdä yritysyhteistyötä ja miten sitä voi toteuttaa?

Keskustelutilaisuus erityisesti Joensuun kampuksen ainejärjestötoimijoille, mutta myös kaikille muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus alkaa paneelikeskustelulla Miksi ainejärjestöjen pitäisi tehdä yhteistyötä yritysten kanssa? Keskustelijoina Aapeli Tourunen Männikkömetsä oy:stä, Taina Ukkola Kieliasiantuntijat ry:stä, Roosa-Maria Ilvonen suomen kielen ja kirjallisuuden ainejärjestö Täky ry:stä sekä Henri Rautio ja Tommi Ristola kauppatieteiden ainejärjestö Optimi ry:stä. Männikkömetsä oy on UEF:n yhteistyökumppani ainejärjestöjen yritysyhteistyön valmennuskokeilussa.

Paneelikeskustelun jälkeen tilaisuus jatkuu ryhmäkeskusteluilla päivän teemasta.

Ilmoittaudu 7.2. mennessä: https://webropol.com/ep/ainejarjestojen-yritysyhteistyo


Ke 10.2. klo 9–11 Humanistien yrittäjyyspäivä

Moni humanisti ryhtyy valmistuttuaan yrittäjäksi. Mitä kaikkea yrittäjyyttä harkitsevan on hyvä tietää? Business Joensuun ja TE-toimiston asiantuntijat kertovat yritysmuodoista ja aloittavan yrittäjän palveluista.

Ilmoittaudu 9.2. mennessä: https://webropol.com/ep/yrittajyyspaiva

Yrittäjyyspäivän ohjelma

Klo 9–10 Tietoisku: Yrittäjyyden monet muodot

Muotoja on monia – toiminimi, kevytyrittäjyys, osuuskunta, osakeyhtiö. Miten valita yritysmuodoista itselleen sopivin? Business Joensuun yritysvalmentajat Kari Pulkkinen ja Stephanie Sinclair-Lappi kertovat eri yritysmuodoista.

Klo 10–11 Tietoisku: Aloittavan yrittäjän palvelut ja starttiraha (TE-toimisto)

Millaisia palveluita ja tukea aloittava yrittäjä voi saada TE-toimistolta? Asiantuntija Minna Komulainen TE-toimistosta puhuu seuraavista aiheista:

  • yrittäjäkoulutukset (yrittäjyysvalmiuksien lisäämiseksi)
  • 4 kk yrittäjyyskokeilu työttömyysturvalla (työttömälle)
  • yrittäjän työkokeilu (esim. omistajan vaihdostilanteissa)
  • starttiraha
  • ostaisinko yrityksen vai perustaisinko uuden?

 

To 11.2. klo 10–16 Alumnitarinat ja vierailut matkailualan yrityksissä

To 11.2. klo 10.00–12.30 Alumnitarinat

Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Niina Hattunen sekä Sanomalehti Karjalaisen toimittaja Eveliina Salomaa ovat molemmat valmistuneet filosofian maistereiksi kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmasta. Millaista polkua pitkin he ovat päätyneet nykyisiin tehtäviinsä ja millainen rooli humanistisella tutkinnolla on heidän työurallaan?

Ilmoittaudu 10.2. mennessä: https://webropol.com/ep/alumnitarinat


To 11.2. klo 13–16 Vierailut matkailualan yrityksissä

Pohjois-Karjalassa yöpyy satoja tuhansia matkailijoita vuosittain. Kotimaanmatkailu on kasvava trendi, mutta maakunta kiinnostaa myös esimerkiksi Venäjältä tulevia matkailijoita. Miten humanistisen alan osaamista voisi hyödyntää matkailussa ja siihen liittyvässä markkinoinnissa?

To 11.2. klo 13–14 Äksyt Ämmät oy

Äksyt Ämmät oy on vastuullisen matkailun matkatoimisto, matkanjärjestäjä ja ohjelmapalveluyritys, jonka palvelut ammentavat pohjoiskarjalaisesta luonnosta ja kulttuurista. Minna Murtonen kertoo matkailualan yrittäjän työstä Pohjois-Karjalassa.

Ilmoittaudu 10.2. mennessä: https://webropol.com/ep/aksytammat

To 11.2. klo 15–16 Kolin matkailu oy

Koli on Suomen tunnetuin kansallismaisema, jonka ympärille on keskittynyt monenlaisia matkailupalveluja. Kolin matkailu oy vastaa muun muassa Kolin alueen yleismarkkinoinnista ja elinkeinotoimintaan kohdistuvista kehittämishankkeista. Kolin matkailusta kertoo toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.

Ilmoittaudu 10.2. mennessä: https://webropol.com/ep/kolinmatkailu

//Tiedotetta korjattu 25.1. klo 11.41: Humanistien uravalmennus järjestetään to 4.2. klo 9–14.