Metsätieteen kokoelmat kirjastossa

Tieteelliset julkaisut: Metsätieteen kokoelmat UEF kirjastossa

Kirjaston metsätieteiden alan kokoelmat koostuvat kirjoista ja lehdistä. Kausijulkaisuista sarjat luetaan kirjoihin kuuluviksi, samoin kokousjulkaisut useimmiten.

Julkaisut voivat olla painettuja tai sähköisiä.

Kirjat

Joensuun kampuskirjastossa metsäkirjallisuutta on 3B-salissa.
Metsätieteen hyllyistä löytyy n. 8 000 kirjaa tai sarjajulkaisua, lisäksi tulee muu aihetta sivuava kirjallisuus, joka on sijoitettu jonkin toisen tieteenalan hyllyihin.

Monet sarjajulkaisut ja jotkut kirjatkin ovat ns. kokoomateoksia, eli koosteita useammasta itsenäisestä artikkelista, joilla on yleensä eri tekijätkin. Esimerkiksi konferenssijulkaisut ovat tyypillisiä kokoomateoksia.
UEF-Primoon (kirjaston kokoelmat) ei ole välttämättä tallennettu näiden yksittäisten artikkeleiden nimiä, ainoastaan ”emojulkaisun” nimi ja teoksen toimittaja(t). Tarkempia tietoja kirjaan sisältyvistä artikkeleista pitää etsiä viitetietokannoista.

Laitoksen kokoelmissa (UEF-Primossa tunnus MET) on n. 200 kirjaa, nämä kuitenkin lähinnä vain henkilökunnan käytettävissä.

Kuopiossa on vain vähän varsinaisia metsätieteen kirjoja, mutta soveltavien alojen teoksia löytyy. Toisella kampuksella sijaitsevan kirjan saa kätevästi käyttöönsä UEF-Primon varaus-toiminnolla.


E-kirjat

UEF-Primon kautta pääsee käsiksi myös e-kirjakokoelman kirjoihin. Haku onnistuu vain englanninkielisillä sanoilla! E-kirjakokoelma ei ole pysyvä, vaan aika ajoin sinne tulee uusia kirjoja ja toisia poistuu.

E-kirjat löytyvät “paketteina” myös UEF-Primon tietokannoista: tärkeimmät ovat EbookCentral sekä Ebsco ebook collection.


Lehdet

Tieteelliset lehdet ovat nykyisin tarjolla digitaalisena. Verkossa on lehtiä yleisimmin 90-luvulta alkaen, mutta myös vanhempia arkistoja on olemassa.

Tästä linkistä voit tarkastella metsätieteellisiä e-lehtiä kirjaston kokoelmassa.

Osa vanhoista lehdistä on saatavilla vain painettuna. Varastokirjasto palvelee erityisesti vanhojen, painettujen aineistojen tarpeessa. Lue lisää luvusta Saatavuus.

Huomaa, että vaikka jotakin lehteä olisikin verkossa jo vanhemmalta ajalta, ei yliopistolle välttämättä ole hankittu käyttöoikeuksia kaikkiin vuosikertoihin. Esimerkiksi Science- ja Nature-lehtien verkkoversiot ovat yliopistomme käytössä vuosikerrasta 1997 lähtien.

Kirjastoon tulee edelleen myös joitakin painettuja lehtiä. Nämä ovat enimmäkseen kotimaisia ammatti- ja tieteellisten seurojen lehtiä.