UEF-FINNA käytössä

Olet ehkä jo kuullutkin kansallisesta hakupalvelu Finnasta, jossa voi hakea Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoja samalla haulla. Finnaan kuuluu jo monia organisaatioita ja lisää on tulossa. Nyt myös UEFilla on oma Finna, joka on vielä beta eli julkisessa testivaiheessa.

UEF-Finnassa on vanhoja tuttuja kirjaston aineistoja ja jotakin aivan uutta. Haettaessa koko tietokannasta saadaan viitteiksi Joskun ja Vaarin aineistoja sekä UEFin elektronisia väitöskirjoja ja opinnäytteitä (UEF e-publications). Viitelistalle saadaan myös Nellistä tutut e-lehdet ja tietokannat, jolloin linkityksiä seuraamalla pääsee niiden omille sivuille.

UEF_Finna_sisalto

Ihan uutta Finnassa on nopeasti tapahtuva Kansanvälisten e-aineistojen haku, jolloin artikkeleita haetaan monitieteisestä Primo Central Indeksistä (PCI). Mikäli kirjasto on hankkinut aineiston käyttöoikeuden, kokotekstiin pääsee parilla klikkauksella. UEF-Finnan kautta voi hakea myös kotimaisia artikkeleita Arto-, Medic- ja Aleksi-tietokannoista.

UEF-Finnassa voit tehdä hakuja ilman kirjautumista, mutta kirjautuneena voit tehdä varauksia ja uusia lainojasi kuten Joskussa. Voit myös tehdä suosikkilistoja ja tallentaa hakuja. Verkkomaksaminen täytyy tehdä vielä Joskun kautta, koska Finna on kehittelyn alla.

Jos olet yliopiston opiskelija tai kuulut henkilökuntaan, kirjaudu UEF-Finnaan ensimmäisellä kerralla Haka-tunnistusjärjestelmän kautta ja liitä omaan tiliisi Joskun kirjastokortti. Käytä aina myös jatkossa Haka-kirjautumista. Haka-kirjautumalla saat käyttöösi lisensoidut aineistot myös etäyhteydellä. Kaikki muut asiakkaat kirjautuvat Finnaan Josku-kirjastokortilla.

Kirjaudu UEF-Finnaan, kokeile ja kehitä sitä kanssamme antamalla meille palautetta!

 

Tietoasiantuntija

Anu Eskelinen