E-kirjapalvelu Ellibs uudistuu

Ellibs on e-kirjapalvelu, josta yliopiston kirjasto on ostanut käyttöömme yli 300 e-kirjaa. Kaikki Ellibs-kirjat löytyvät Josku-tietokannasta. Nyt tämä varsinkin kotimaisia e-kirjoja sisältävä palvelu on uudistumassa. Uusi käyttöliittymä tulee käyttöön tiistaina 5.5. Palvelun uudesta osoitteesta tiedotetaan, kun palvelu on käytössä.

Ellibs 3

Jatkossa tarjolla olevan kirjakokoelman selailuun ja kirjojen esikatseluun ei tarvita kirjautumista palveluun. E-kirjojen lukeminen edellyttää kuitenkin edelleen kirjautumista palveluun kirjastokortin tunnuksella ja salasanalla.

Osaa palvelusta lainatuista kirjoista voi lukea myös suoraan selaimessa, vaikka mahdollisuus ladata kirjat entiseen tapaan lukuohjelmaan offline-käyttöä varten säilyy myös. Selaimessa ovat luettavissa ne e-kirjat, joiden tiedostomuotona ePUB. Selainlukeminen toimii parhaiten uusimmilla Safari-, Chrome- ja Firefox-selaimilla. Kirjat voi siirtää myös kesken laina-ajan selainkäytöstä offline-käyttöön. Offline-käytössä tarvittu lukuohjelma on tietokoneilla Adobe Digital Editions  ja mobiililaitteilla Bluefire Reader.

ePUB-muotoiseen e-kirjaan on mahdollista jättää varaus, mikäli kirja on käytössä toisella lukijalla. Palvelu näyttää kirjan tietosivulla varausjonon pituuden ja varaajan paikan varausjonossa. Ellibs lähettää varaajalle tiedon sähköpostilla, kun kirja on vapautunut edelliseltä lukijalta ja siirtynyt lainaan varauksen tekijälle.

Lisäksi palveluun on lisätty Oma kirjahylly -toiminto, josta on nähtävillä kaikki itsellä lainassa olevat Ellibs-kirjat. Kirjahylly kertoo myös omat aikaisemmat lainat sekä oman selaushistorian.

Ellibs-palvelussa voi myös antaa palveluun liittyvää palautetta kirjastolle.

Ellibs-palvelun kaikki kirjat on edelleenkin suojattu kopioinnilta ja tulostamiselta, ja kustantajat määrittelevät kirjakohtaiset kopiointi- ja tulostusrajoitukset.

Kaarina Meriläinen
Tietoasiantuntija / Information Specialist
Verkkoresurssipalvelut / Online Recourse Services

 

Share

One Reply to “E-kirjapalvelu Ellibs uudistuu”

Comments are closed.