Rastavankalenduarat elvytysprojektan blogas

Rastavu lähenöy! Elvytysprojektan blogas jullatah talvikuun aloh kahtu rastavankalenduarua. Mollembat kalenduarat ollah karjalan kiännösseminuaran opastujien da opastajien luajitut da net jullatah mugasanotul segakarjalal, kaikil karjalan piämurdehil.

Ezmäzen kalenduaran ikkunazet avavutah joga päiviä. Kalenduarah tulou joga päiviä se-tämä sanondaine karjalakse. Vuitti sanondazis on kiännetty suomespäi karjalakse, toizet karjalaspäi suomekse. Kalenduaru vesseläh tabah ozuttau, gu erähät suomen da karjalan sanondat ollah samanjyttyzet, ga mollembis kielis on sežo omua da čomua. Kalenduaras näit, kui nämmä čomembatgi kiännytäh lähäzele sugukielele.

Linku kalenduarah: linku.

Tostu kalenduarua voit lugie ainos ezmässargen. Nečis rastavankalenduaras jullatah talvikuun aigua suarnu Rastavanukon roindas (Z. Topelius).

Linku kalenduarah: linku.

Nämmä da toizetgi, aijemba jullatut rastavankalenduarat lövvät sežo elvytysprojektan blogan Joulukalenterit-sivul.

Linku Joulukalenterit-sivule: linku.

Kuva: Pixabay