Haku päälle 5 – Humanistien työelämäviikko verkossa 19.–23.4.2021

Haku päälle -viikko tulee jälleen! Ohjelmassa on työelämäaiheisia verkkotilaisuuksia: alumnien uratarinoita, tutustumista kirjallisuuden saavutettavuuteen ja vientiin sekä paikallisiin yrityksiin. Viikolla pääset myös työstämään CV:si ja työhakemuksesi kuntoon sekä harjoittelemaan työhaastattelutilannetta. Viikko huipentuu Kohti inklusiivista työyhteisöä -tilaisuuteen, jossa perehdytään työelämän monimuotoisuuden, kulttuuristen kohtaamisten ja inklusiivisen johtamisen teemoihin.

Tilaisuudet on suunnattu humanististen alojen (kielet, kulttuurintutkimus, historia) ja niiltä valmistuneille Itä-Suomessa. Myös Itä-Suomen yliopiston humanistisen osaston henkilökunta on tervetullut tilaisuuksiin. Kohti inklusiivista työyhteisöä -tilaisuuteen ovat tervetulleita myös kaikki itäsuomalaiset yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat edistää monimuotoisuutta työyhteisössään.

Humanistisen alan opiskelijat voivat käyttää tilaisuuksia hyväksi tutkintoihin kuuluvissa portfolioissa (opintojaksot 2110041 Osaamisen tunnistaminen ja oppimisportfolio ja 2110042 Asiantuntijaksi kasvamisen portfolio).

Viikon järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR) yhteistyökumppaneinaan Kieliasiantuntijat ry, MAL ry, TAKU ry, Business Joensuu ja Pohjois-Karjalan Kauppakamari.

Kuhunkin tilaisuuteen on ilmoittauduttava ennakkoon. Linkit ilmoittautumiseen löydät ohjelmasta (alla).

Haku päälle 5 - Humanistien työelämäviikko verkossa 19.-23.4.2021

OHJELMA

Ma 19.4. klo 14.00–16.00: Alumnitarinat

Historian ja kulttuurintutkimuksen opiskelu tarjoavat valmiuksia monenlaisiin työtehtäviin. Omista urapoluistaan kertovat Ilomantsin museosäätiön amanuenssi Heidi Koponen ja Panimo Honkavuori oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Oona Heikkinen.

Ilmoittaudu 18.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/alumnitarinat-huhtikuu2021

 

Ti 20.4. Työelämävierailut: kirjallisuuden saavutettavuus ja vienti

Monet humanistit ovat perinteisesti työllistyneet kirjallisuuteen liittyviin työtehtäviin. Tiistain vierailuissa tutustutaan alan ajankohtaisiin trendeihin: saavutettavuuteen ja kirjavientiin.

Ti 20.4. Klo 10.00–11.15 Kirjallisuuden saavutettavuus: Celia ja opinnäyteyhteistyö

Kuinka opinnäytetyöllä ja sen tuloksilla voi tukea kirjallisuuden saavutettavuutta? Entä millaisia osaajia yhdenvertaisuus- ja saavutettavuustyössä tarvitaan? Opinnäyteyhteistyöstä kertovat saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus Celian viestintäasiantuntija Johannes Koski, englannin kielen opiskelija Jussi Huisman ja ohjaaja, professori Mikko Laitinen.

Ilmoittaudu 19.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/celia

Ti 20.4. klo 12.00–13.15 Kirjallisuusvienti: FILI Kirjallisuuden vientikeskus

Kirjallisuusvienti on nopeasti kasvava ala. Mihin suuntaan ala kehittyy ja millaisille osaamiselle on kysyntää? Kirjallisuuden vientikeskus FILI edistää suomalaisen kirjallisuuden vientiä ja kääntämistä. Sen toiminnasta kertoo tiedotuspäällikkö Silja Hakulinen.

Ilmoittaudu 19.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/fili

Ti 20.4. klo 14.00–15.15 Kirjallisuusvienti: Helsinki Literary Agency Oy

Millainen on kirjallisuusagentuurien rooli kotimaisen kirjallisuuden viennissä? Helsinki Literary Agency Oy on neljän kustantamon (Gummerus, Schildts & Söderströms, Siltala ja Teos) yhteisyritys. Toimitusjohtaja Urpu Strellman esittelee yrityksen toimintaa ja kirjallisuusagentin työtehtäviä.

Ilmoittaudu 19.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/helsinki-literary-agency

Ke 21.4. Työelämävierailut: Pohjois-Karjalan monet mahdollisuudet

Humanistista osaamista voi hyödyntää Pohjois-Karjalassa esimerkiksi kansainvälisessä liiketoiminnassa, markkinointiviestinnässä, toimitustyössä sekä matkailussa. Keskiviikon 21.4. etävierailuilla tutustutaan kolmeen pohjoiskarjalaiseen työpaikkaan.

Ke 21.4. klo 10.00–11.15 Vierailu: Abloy Oy

Abloyn lukitusratkaisut ovat tunnettuja niin Suomessa kuin maailmallakin. Abloy on osa ruotsalaista ASSA ABLOY konsernia, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa. Millaista uutta osaamista kansainvälinen yritys kaipaa? Yritystä esittelee HR Business Partner Nina Hynninen.

Ilmoittaudu 20.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/abloy

Ke 21.4. klo 12.00–13.15 Vierailu: Sanomalehti Karjalainen

Millaista on työ maakuntalehdessä 2020-luvulla? Millaista osaamista markkinoinnissa ja toimitustyössä tarvitaan? Karjalaisesta kertovat markkinointiasiantuntija Emma Savimäki ja toimituspäällikkö Jyrki Utriainen.

Ilmoittaudu 20.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/karjalainen

Ke 21.4. klo 14.00–15.15 Vierailu: Break Sokos Hotel Bomba

Break Sokos Hotel Bomba on uudistunut kylpylähotelli Bomban karjalaiskylän tuntumassa Nurmeksessa. Millä tavalla paikalliskulttuuri näkyy alueen matkailussa? Millaista osaamista matkailualalla tarvitaan? Break Sokos Hotel Bombasta kertoo hotellinjohtaja Sanna Tenhunen.

Ilmoittaudu 20.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/sokos-hotel-bomba

To 22.4. Työpajat: Valmistaudu työnhakuun!

Torstain työpajoissa työelämän asiantuntijat ovat apunasi, kun etsit tai harkitset hakevasi työ- tai harjoittelupaikkaa.

To 22.4. klo 10.30–12.00: Erottuva CV ja hakukirje – näin teen vaikutuksen työnantajaan

Kuinka erotut eduksesi työnhaussa CV:n ja hakukirjeen avulla? Mitä kaikkea niiden laatimisessa ja päivittämisessä on syytä huomioida? Työpajassa ammattijärjestöjen asiantuntijat kertovat hyvän ansioluettelon ja hakukirjeen perusteista työnantajanäkökulmasta. Pienryhmissä pääset esittelemään oman ansioluettelosi ja hakukirjeesi, ja saat niiden viimeistelyyn asiantuntijoilta rakentavaa palautetta. Samalla opit muiden osallistujien saamasta palautteesta ja vertaiskeskustelusta.

Osallistuminen edellyttää ennakkovalmistautumista: voit laatia CV:n ja hakukirjeen työ- tai harjoittelupaikkaan, johon olet hakemassa tai johon voisit kuvitella tulevaisuudessa hakevasi. Voit myös laatia CV:n ja hakukirjeen ilmoittautumisen yhteydessä saatuun esimerkkikohteeseen. CV ja hakukirje on toimitettava 12.4. mennessä.

Kouluttajat: asiantuntija Taina Ukkola (Kieliasiantuntijat ry), yhteisösuunnittelija Vilja Byström (Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestä TAKU ry) ja järjestökoordinaattori Heta Hedman (Museoalan ammattiliitto MAL ry)

Kohderyhmä ja osallistujamäärä: Työpaja on avoin työ- tai harjoittelupaikkaa hakeville tai hakua suunnitteleville humanistisen alojen (kielet, kulttuurintutkimus ja historia) opiskelijoille ja niitä valmistuneille. Työpajaan otetaan 25 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu 12.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/cv-tyonhakukirje

Taku ry:n logoKieliasiantuntijat ryMAL ry:n logo

 

To 22.4. klo 13.00–15.00: Työhaastatteluklinikka

Jännittääkö työhaastatteluun meneminen? Mitä työhaastattelun aikana oikeastaan tapahtuu? Kuinka kannattaisi valmistautua ja mitä ottaa huomioon, jotta haastattelu sujuu? Työhaastatteluklinikalla pääset harjoittelemaan työhaastattelutilannetta käytännössä. Haastattelijoina on kokeneita työelämän edustajia, jotka antavat sinulle haastattelun jälkeen rakentavaa palautetta haastattelusta. Tavoitteena on, että haastattelun jälkeen sinulla selkeä käsitys siitä, miten työhaastatteluun valmistaudutaan ja mitä haastattelussa tapahtuu, jotta olet valmis tositilanteeseen.

Ilmoittautumislomakkeella sinulta pyydetään tietoa, mitä paikkaa ”haet” haastattelussa. Voit liittää lomakkeelle linkin aitoon harjoittelu- tai työpaikkailmoitukseen tai luonnehtia sinua kiinnostavaa työtehtävää muulla tavoin (esim. työnimike ja organisaatio).

Haastattelijat: Business Joensuun asiantuntijat Piia Sallinen ja Timo Hartikainen, Kauppakamarin asiantuntija Suvi Valoharju-Moller sekä muita työelämän asiantuntijoita.

Kohderyhmä ja osallistujamäärä: Työ- tai harjoittelupaikkaa hakevat tai sitä suunnittelevat humanistisen alojen (kielet, kulttuurintutkimus ja historia) opiskelijat ja niiltä valmistuneet. Työpajaan otetaan 12 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu 12.4. mennessä: https://link.webropol.com/ep/haastatteluklinikka

Business Joensuun logo Pohjois-Karjalan Kauppakamarin logo

Pe 23.4. klo 9.00–14.30: Kohti inklusiivista työyhteisöä

Suomalainen työelämä on yhä monikulttuurisempaa, -kielisempää ja -muotoisempaa. Ovatko kaikki työntekijät, työnhakijat ja asiakkaat organisaatiossa yhdenvertaisia? Miten monimuotoisuutta ja osallisuutta voi edistää, ja mitä hyötyä siitä on? Yrityksille, muille työelämän edustajille ja aihepiiristä kiinnostuneille suunnattu Kohti inklusiivista työyhteisöä -tapahtuma pureutuu näihin kysymyksiin asiantuntijapuheenvuorojen ja työpajan muodossa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://blogs.uef.fi/humanistit-uudistuvassa-tyoelamassa/2021/02/25/inklusiivinen-tyoyhteiso/