Zoom-tapaaminen: Karjalan puhuminen lapsen kanssa

Karjalan kielen elvytyshanke järjestää elokuussa avoimen Zoom-tapaamisen henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita karjalan puhumisesta lapsille. Tapahtuma on suunnattu kaikille lasten kanssa toimiville, mutta tarkoitus on tarjota vertaistukea erityisesti karjalan käyttämiseen kotona ja perheen piirissä. Tarvetta tapaamiselle on, koska keväällä 2024 toteutetussa karjalan kielen käyttöä kartoittavassa kyselyssä lähes 70 vastaajaa ilmoitti puhuvansa karjalaa talouteensa kuuluvan alaikäisen lapsen kanssa.

Linkki kyselyn alustavia tuloksia käsittelevään kirjoitukseen Kotimaisten kielten keskuksen sivuilla.

Tapahtuma pidetään Zoomissa torstaina 22.8. kello 18–19.30. Elvytyshankkeesta paikalla ovat koordinaattori Milla Tynnyrinen ja kieliasiantuntija Olga Karlova. Milla toimii tapahtuman vetäjänä, ja Olga pitää pienen luennon, jossa kertoo omista kokemuksistaan ja siitä, millaista on käyttää karjalaa kotikielenä lapsen kanssa. Lisäksi hän esittelee elvytyshankkeen blogissa keväällä julkaistuja karjalankielisiä lorukortteja. Muuten tapahtuman ohjelma on väljä ja sen tarkoituksena on, että samassa tilanteessa olevat ihmiset voivat tavata toisiaan ja saada vertaistukea.

Linkki lorukortteihin elvytyshankkeen blogissa.

Tapahtuman kielet ovat suomi ja karjala. Kukin osallistuja voi itse valita, mitä kieltä tai murretta käyttää.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua viimeistään 19.8. Zoom-linkki lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan sulkeuduttua. Ilmoittautumislomakkeella voi lisäksi ilmaista halukkuutensa osallistua vastaaviin tapahtumiin jatkossa, vaikkei tällä kertaa pääsisi paikalle. Zoom-tilaisuuksia voidaan syksyn 2024 aikana järjestää lisääkin, jos ensimmäisen tapaamisen osallistujat niin toivovat.

Linkki ilmoittautumislomakkeelle.