Uusia ohjeita julkaistu opastajan čupussa

Opastajan čuppu -sivulla on julkaistu kahdet uudet ohjeet kielenopetuksen ja itsenäisen opiskelun tueksi. Molemmat ohjeet on kirjoitettu suomeksi.

Ensimmäisessä ohjeessa kerrotaan, kuinka kirjottaa karjalaa tietokoneella tai mobiililaitteella. Karjalaksi kirjoittamista hankaloittaa usein se, ettei esimerkiksi oman puhelimen oletusnäppäimistöllä voi käyttää kaikkia karjalan kirjaimia (č, š ja ž). Ohjeiden avulla voit laitteestasi riippuen joko asentaa juuri karjalaa ajatellen luodun näppäimistön tai muuten saada käyttöösi myös č-, š- ja ž-kirjaimet.

Ohjeisiin pääset tästä: linkki ohjeisiin.

Toinen ohje koskee Kahoot-tietovisatyökalun käyttöä. Kahootin perusversio on ilmainen, ja sillä voi luoda tietokoneella tai mobiililaitteella pelattavia tietovisoja. Kuvalliset ohjeet auttavat käyttäjätilin luomisessa, valmiiden visojen etsimisessä, omien visojen laatimisessa ja visojen pelaamisessa.

Ohjeisiin pääset tästä: linkki ohjeisiin.

Kuva: Pixabay