Vastua kyzelyh karjalan kielen käyttöh näh

KYZELY

Hyvä karjalan kielen maltai!

Kyzyn sinuu vastuamah täh kyzelyh, kudai liittyy karjalan kielen käyttöh. Tutkimuksen tulokset roijah käytetty vaigu tutkimustarkoituksih. Kyzelyh vastuandah menöy 10–15 minuuttua. Kyzely on luajittu livvinkarjalakse, ga avvonazih kyzymyksih voit vastata hos mittumal karjalan kielen murdehel, suomekse, ven’akse libo mittumalgi toizel kielel. Uskon, gu kyzymykset ollah ellendettävät! Passibo jo ennepäi avus! Tarkembat hengilötiedoloin käyttöh da säilyttämizeh liittyjät tiijot sego suostumus tutkimuksen ozanottamizeh ollah mainittu kyzelylomakkehen allus! Ollou sinul midägi kyzyttäviä libo toivomustu, voit kirjuttua täh minun sähköpoštah: ilia.moshnikov(at)uef.fi. Tutkimus on oza Päivännouzu-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen tutkimustu. Kyzely on avvoi 30.11.–21.12.2021.

Passibot!

Tervehytty toivottajen,

Il’l’u Mošnikov

Linki: https://link.webropol.com/s/kyzely-karjalan-kielen-kaytto

Karjalan kielen sanakirja, Kotus

Kuva: Karjalan kielen sanakirja, Kotus