Avaimia kansainvälistyvän yrityksen rekrytointiin ja viestintään 18.5.2021 klo 8.15–12.00

Kuva, jossa työskenteleviä ihmisiä. Alareunassa logot: ESR, Vipuvoimaa EU:lta, ELY-keskus, KETI, UEF, HUMUS.

Lähivuosina työelämä tulee olemaan yhä monikulttuurisempaa ja -muotoisempaa. Miksi yrityksen kannattaa panostaa kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen ja viestinnän osaamiseensa jo nyt? Mitä etua yritykselle on taustoiltaan erilaisten ihmisten rekrytoimisesta? Entä siitä, että viestinnän ja markkinoinnin kielessä ja kuvastossa huomioidaan ihmisten moninaisuus?  

Yrityksille suunnattu koulutuspäivä tarjoaa tietoa ja konkreettisia menetelmiä monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden edistämiseen erityisesti rekrytoinnissa ja viestinnässä. Asiantuntijoina ovat tutkimuspäällikkö Shadia Rask (THL) ja yliopistotutkija Tiina Sotkasiira (UEF). Työpajan vetäjänä toimii monimuotoisuusasiantuntija Julia Hämäläinen Inklusiiv oy:stä. 

Tilaisuuden järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke yhteistyössä Koulutustehtaasta kasvua ja Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä -hankkeiden kanssa. Hankkeita rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR). 

Ilmoittaudu osoitteessa https://link.webropol.com/ep/avaimia 16.5.2021 mennessä. 

Ohjelma 

8.15–8.20 Tervetulosanat (järjestäjät)

8.20–9.40 Case: Kulttuuriset kohtaamiset liikkeessä

  • Shadia Rask (tutkimuspäällikkö, THL): Monimuotoisuutta edistävät rekrytointikäytännöt: kokemuksia Moninaisesti parempi -hankkeesta (ESR) 
  • Tiina Sotkasiira (yliopistotutkija, UEF): Ovemme ovat auki kaikille. Vai  ovatko? Monikulttuuriosaaminen työpaikoilla
  • Keskustelu

9.55–11.55 Työpaja: Inklusiivisuus rekrytoinnissa ja viestinnässä (Julia Hämäläinen, Inklusiiv Oy)

11.55–12.00 Päätössanat