Haku päälle 3 – humanistien työelämäviikko verkossa 16.–19.11.
HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR) järjestää Haku päälle 3 -viikon verkossa 16.11.–19.11. Viikon aikana vieraillaan työpaikoilla, opitaan työelämästä ja harjoitteluista sekä harjoitellaan hissipuheen pitämistä ja työhaastattelutilannetta. Viikko huipentuu Kohti kansainvälistä työelämää -tilaisuuteen, joka järjestetään yhteistyössä KOVAT-hankkeen (ESR) kanssa.
OHJELMA
Maanantai 16.11. klo 13–14 Vierailu: Mantsinen Group oy
Ilmoittautuminen 16.11. klo 11 mennessä: https://webropol.com/ep/mantsinen
Liperiläinen Mantsinen Group oy valmistaa ja vie laadukkaita nostovälineitä ja materiaalinkäsittelykoneita ympäri maailmaa. Yrityksen logistiikkapalvelut toimivat Suomen lisäksi myös Venäjällä. Mikä on yrityksen kansainvälisen menestyksen salaisuus ja miten humanistista osaamista voisi hyödyntää tällä alalla? Vierailulla tapaamme (aiemmin tiedotetusta poiketen) yrityksen markkinointikoordinaattori Mari Riissasen. Vierailu on avoin humanististen alojen opiskelijoille, niiltä valmistuneille sekä UEF:n henkilökunnalle.
TI 17.11. klo 11–12 Vierailu: Pohjois-Karjalan museo Hilma
Ilmoittautuminen 17.11. klo 9 mennessä: https://webropol.com/ep/museohilma
Millaista on alueellinen museotyö 2020-luvulla? Pohjois-Karjalan museo Hilma on maakuntamuseo, jonka tehtävänä on näyttely- ja yleisötyön lisäksi koko maakunnan kulttuurihistorian tallentaminen sekä paikallisten museoiden neuvontatyö. Vierailulla tapaamme alueellisen museotyön intendentin Iiris Heinon. Vierailu on avoin humanististen alojen opiskelijoille, niiltä valmistuneille sekä UEF:n henkilökunnalle.
KE 18.11. Klo 14–15 Vierailu: Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristön kielipalvelu
Ilmoittautuminen 18.11. klo 12 mennessä: https://webropol.com/ep/eu-neuvosto
Minkälaista on kieliasiantuntijan työ Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristön kielipalveluissa? Vierailulla meille esittäytyy kielivirkamies Tuuli Vihko, jonka työnkuvaan kuuluu muun muassa erilaisten tekstien kääntämistä säädöksistä nettiteksteihin, termityötä ja kielentutkimuksen ja kieliteknologian kehityksen seuraamista. Vierailu on avoin humanististen alojen opiskelijoille, niiltä valmistuneille sekä UEF:n henkilökunnalle.
TO 19.11. klo 10–12.45 Tilaisuus: Kohti kansainvälistyvää työelämää
Ilmoittautuminen 18.11. mennessä: https://webropol.com/ep/internationalworkinglife
Työelämä on yhä kansainvälisempää ja monikulttuurisempaa. Mitä se tarkoittaa työnantajien ja humanististen alojen osaajien kannalta? Tilaisuuden pääpuhujana IT-alan vaikuttaja ja Inklusiiv-hankkeen perustaja Katja Toropainen. Tilaisuudessa kuullaan myös kansainvälisestä työharjoittelusta ja työnhaun kanavista. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä KOVAT-hankkeen kanssa ja on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.
TO 19.11. klo 13–14 Työpaja: Harjoittele hissipuhetta
Ohjeet ja ilmoittautuminen (11.11. mennessä): https://webropol.com/ep/harjoittele-hissipuhetta
Osaatko jo tiivistä oman osaamisesi napakaksi myyntipuheeksi? Siitä on paljon apua työnhaussa. Työpajassa pääset harjoittelemaan hissipuheen esittämistä käytännössä ja saat vinkkejä sen hiomiseen. Työpaja on avoin humanististen alojen (kielet, kulttuurintutkimus, historia) opiskelijoille ja niiltä valmistuneille. Työpajassa mukana Base Camp -hankkeen edustaja.
TO 19.11. klo 14–16 Työpaja: Työhaastattelusimulaatio
Ohjeet ja ilmoittautuminen (12.11. mennessä): https://webropol.com/s/haastattelusimulaatio
Kaipaatko varmuutta työhaastattelutilanteeseen? Tervetuloa harjoittelemaan työhaastattelutilannetta työhaastattelusimulaatioon! Simulaatio on avoin humanististen alojen (kielet, kulttuurintutkimus, historia) opiskelijoille ja niiltä valmistuneille. Simulaatioissa mukana työelämän edustajia mm. Business Joensuu oy:stä, Joensuun Popmuusikot ry:stä, TAKU ry:stä, Kieliasiantuntijat ry:stä, MAL ry:stä sekä Pohjois-Karjalan Kauppakamarin Työnantajat koulutuksen tukena -hankkeesta.