Kohti kansainvälistä työelämää -tilaisuus 19.11.2020

Aika: 19.11.2020 klo 10.00–16.00
Paikka: verkossa
Kieli: suomi ja englanti

Miksi kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden huomioiminen on tämän päivän organisaatioiden elinehto? Minkälaisin taitoja monikulttuurisessa työympäristössä toimiminen vaatii työyhteisöltä ja tulevaisuuden osaajalta? Millaisia vahvuuksia humanististen alojen kansainvälisillä osaajilla on monikielisissä ja -kulttuurisissa työympäristöissä?

Kuvassa vaaleahiuksinen nainen (Katja Toropainen) päällään Marimekko-mekko.

Tilaisuuden pääpuhujana on Inklusiiv-hankkeen perustaja Katja Toropainen.

Kohti kansainvälistyvää työelämää -tilaisuudessa pureudutaan monikielisyyden ja ‑kulttuurisuuden kysymyksiin. Tilaisuuden pääpuhujana on teknologia-alan vaikuttajana noteerattu Katja Toropainen, joka on perustanut monimuotoisempaa ja inklusiivisempaa työelämää ajavan Inklusiiv-organisaation. Katja Toropainen on myös entinen Slushin pääkuraattori.

Katja Toropaisen jälkeen kuulemme terveisiä työelämästä sekä työnantajien ja yliopiskelijoiden kohtaamisalustoista. Iltapäivän ohjelmassa kieli- ja kulttuurialojen osaajat saavat sparrausta oman osaamisen esille tuomiseen hissipuheen ja työhaastattelun konkreettisen harjoittelun kautta.

Tilaisuuden järjestävät Itä-Suomen yliopiston HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä sekä KOVAT – Kansainvälisen osaajan valmennus työhön -hankkeet (ESR).

Kohderyhmät: kieli- ja kulttuurialojen osaajat, kv-osaajat sekä aiheesta kiinnostuneet työnantajat Itä-Suomen alueella. Aamupäivän osuus on avoin kaikille, iltapäivän ohjelma on rajattu humanististen alojen (kielet, kulttuurintutkimus, historia) opiskelijoille ja niiltä valmistuneille.

Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon sähköisellä lomakkeella. Osallistuja saa tilaisuuden Zoom-linkin sähköpostiin. Työpajoihin on erilliset ilmoittautumisohjeet.

OHJELMA

Näköaloja kansainvälistyvään työelämään

Ilmoittautuminen 18.11. mennessä: https://webropol.com/ep/internationalworkinglife

10.00–10.10 Tervetuliaissanat

10.10–11.00 Työelämän monikulttuurisuus ja inklusiivisuus (Katja Toropainen, Inklusiiv ry)

11.00–12.15 Kokemuksia kansainvälisestä työelämästä ja harjoitteluista

Kokemuksistaan kertomassa mm. Abloyn kv-markkinoinnin harjoittelija Laura Väänänen, Wienin suurlähetystön puolustusasiamiestoimiston harjoittelija Anne-Mari Karvonen sekä alumni, s2-opettaja Laura Tuomainen, joka on ollut opintojensa aikana harjoitteluissa Venäjällä ja USA:ssa.

12.15–12.45 Kohtaamisen kanavia: JobTeaser (Hanna Reinikainen, UEF) ja EURES-palvelut (Jukka Litja, TE-toimisto)

Valmistaudu tositilanteeseen – valmennusta kieli- ja kulttuurialojen osaajille

13.00–14.00 Harjoittele hissipuhetta

Ohjeet ja ilmoittautuminen 11.11. mennessä: https://webropol.com/ep/harjoittele-hissipuhetta

14.00–16.00 Työhaastattelusimulaatio

Ohjeet ja ilmoittautuminen 12.11. mennessä: https://webropol.com/s/haastattelusimulaatio