Haku päälle 2 – Humanistien työelämäviikko verkossa 14.–18.9.2020

Haku päälle 2 -viikko tarjoaa humanisteille tietoa työnhausta, yrittäjyydestä ja humanistisella osastolla alkavasta mentorointiohjelmasta. Lisäksi vieraillaan markkinoinnin, viestinnän ja tulkkausalan työpaikoissa.

Ohjelma on suunnattu UEF:n humanististen aineiden (kielet, kulttuurintutkimus, historia) opiskelijoille, niiltä valmistuneille sekä UEF:n henkilökunnalle. Humanistisen osaston opiskelijat voivat käyttää tilaisuuksissa oppimaansa hyväksi kandidaattivaiheen portfoliossa.  Tilaisuudet järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR).

Kaikki tilaisuudet järjestetään etänä Zoomin välityksellä. Ilmoittauduthan tilaisuuksiin etukäteen. Kuhunkin tilaisuuteen ilmoittaudutaan erillisellä verkkolomakkeella. Saat vahvistuksen ilmoittautumisesta sähköpostiisi heti ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiseen ja osallistumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä projektisihteeri Sini Heinojaan (sini.heinoja@uef.fi).

OHJELMA

Tietoisku: Palkkioviidakossa selviytymisen ABC (Kieliasiantuntijat ry, MAL ry ja TAKU ry)
Ma 14.9. klo 10.00–11.30 

 Työstä korvauksena voi palkan sijaan saada palkkiota. Missä tilanteissa palkkioita maksetaan? Mitä humanistin tulee ottaa huomioon omaa työtä hinnoitellessaan? Eläkemaksut, sosiaaliturva ja työvälineet – kuka maksaa ja mitä? Tule kuulemaan Kieliasiantuntijoiden, Museoalan ammattiliiton ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn tietoiskua palkkioista erilaisissa työelämän tilanteissa.

Ilmoittaudu 11.9. mennessä: https://webropol.com/ep/tietoiskupalkkaviidakko

Vierailu: Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

Ma 14.9. klo 13.00–14.00

Monelle humanistille yrittäjyys on hyvä vaihtoehto itsensä työllistämiseen ja osaamisensa monipuoliseen hyödyntämiseen. Mitä Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry tarjoaa yrittäjyyttä harkitsevalle tai yrittäjänä jo toimivalle humanistille? Yhdistyksen toimitusjohtaja Merja Blomberg kertoo yhdistyksen toiminnasta.

Ilmoittaudu 11.9. mennessä: https://webropol.com/ep/vierailuyrittajat   

Vierailu: Polvijärven kunta, viestintä
Ti 15.9. klo 11.00–12.00  

Millaista on työ kuntaviestinnän parissa ja mitä humanistinen osaaminen antaa työyhteisölle? Tervetuloa tutustumaan Polvijärven kuntaan ja sen viestintäsihteeriin, alumniimme Anni Lampiseen. Lampinen on palkittu esimerkillisestä ja rohkeasta kuntatyön kehittämisestä Kunteko-gaalassa 2019. UEF:ssa hän opiskeli pääaineenaan Suomen historiaa.

Ilmoittaudu 11.9. mennessä: https://webropol.com/ep/vierailupolvijarvi

Vierailu: Tovari oy
Ti 15.9. klo 13.00–14.00 

 Tovari tekee markkinointia “rohkeasti ja sydämellä” monenlaisille asiakkaille, kuten Kaisa Mäkäräiselle ja Kelluu-ilmalaivayhtiölle. Talosta löytyy osaamista mm. viestinnästä, markkinoinnista, graafisesta suunnittelusta, somesta ja Venäjästä. Mutta minkälainen Tovari on työpaikkana?

Ilmoittaudu 11.9. mennessä: https://webropol.com/ep/vierailutovari

Vierailu: Youpret oy
To 17.9. klo 10.00–10.45

Youpret on digitaalinen tulkkauksen välityspalvelu, joka saattaa tulkit ja tulkkausta tarvitsevat asiakkaat nopeasti yhteen puhelimitse. Millaisissa tilanteissa palvelua käytetään ja millaista on työskennellä tulkkina Youpretin kautta? Youpretista kertomassa toimitusjohtaja Erik Tahvanainen.

Ilmoittaudu 15.9. mennessä: https://webropol.com/ep/vierailuyoupret

Vierailu: Mainostoimisto Fabrik oy 
To 17.9. klo 11.00–12.00

Fabrik on markkinoinnin ja viestinnän toimisto, joka auttaa organisaatioita hyödyntämään vastuullisuutta kilpailuetuna. Millaista osaamista ja ominaisuuksia “merkityksellisen markkinoinnin” tekeminen vaatii? Mitä annettavaa humanistilla voi olla brändäykselle, strategiselle markkinoinnille ja sisältötyölle?

Ilmoittaudu 15.9. mennessä: https://webropol.com/ep/vierailufabrik

Vierailu: Joensuun Kaupunki, viestintä
To 17.9. klo 12.30–13.30

Miten Joensuun kaupungin verkkoviestintää kehitetään? Millä tavalla saavutettavuus ja moninaiset kohderyhmät huomioidaan viestinnässä? Joensuun kaupungin viestintätyöstä kertomassa tiedottaja Jatta Rautanen ja verkkotuottaja Hannele Laine.

Ilmoittaudu 15.9. mennessä: https://webropol.com/ep/vierailujoensuu

Vierailu: Luotsi Joensuu 
To 17.9. klo 14.00–15.00 

Luotsin duuniagenttien puoleen voit kääntyä, kun pohdit työurasi suuntaa tai tarvitset apua työnhaussa. Luotsin palvelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille joensuulaisille. Tervetuloa juttelemaan työnhausta ja työelämään siirtymisestä duuniagentti Antti Rädyn kanssa.

Ilmoittaudu 15.9. mennessä: https://webropol.com/ep/vierailuluotsi

Mentorointiohjelman infotilaisuus 
Pe 18.9. klo 10.15–10.45

Kaipaatko tukea uratavoitteidesi selkeyttämiseksi ja saavuttamiseksi? Haluaisitko jutella esimerkiksi sinua kiinnostavasta alasta, työelämän pelisäännöistä ja verkostoitumisesta jo työelämästä kokemusta kerryttäneen henkilön kanssa? Humanistisen osaston mentorointiohjelma voi olla sinua varten. Ilmoittautuminen mentorointiohjelmaan käynnistyy infotilaisuuden jälkeen.

Ilmoittaudu 16.9. mennessä: https://registration.contio.fi/uef/Registration/Login?id=1470-T_1470-1744