Yliopisto-opiskelijan opiskeluviikko

Vaaleanpunainen auringonlasku talvisen järven takana.

Tässä postauksessa kuvataan yksityiskohtaisesti, miltä yliopisto-opiskelijan viikko voi näyttää. Opiskeluviikot vaihtelevat keskenään melko paljon, sillä yliopistossa ei ole lukujärjestystä, joka toistuisi viikko viikolta samanlaisena. Pidän tätä ehdottomasti vahvuutena, sillä tällöin opiskelu on vaihtelevampaa ja joillekin viikoille on mahdollista suunnitella vaikkapa reissuja opintojen vähäisyyden vuoksi. Lisäksi eri opiskelijoiden ja alojen välillä opiskelu voi olla hyvin erilaista. Tästä postauksesta on kuitenkin mahdollista saada käsitys, miltä opiskelijan viikko tavanomaisesti voisi näyttää ja kuinka paljon opiskelut vievät aikaa. Kuvaamani opiskeluviikko on sosiaalipsykologian opiskelijan opiskeluviikko aikaväliltä 11.3-15.3.2024. Opiskeluviikolla minulla oli menossa kaksi 5 op kurssia sekä kandin kirjoittamista.

Yliopiston kahvilan pöytä, jossa tietokone, opiskelukirja ja juoma.
Yliopiston kahvilassa on mukavan rento tunnelma opiskella ja samalla voi nauttia kahvilan makeasta tarjonnasta. <3

Maanantai

8.00 Uuteen viikkoon herääminen ilman herätystä ja aamupala sekä aamutoimet.

9.30-10.30 Viikon ruokaostosten tekeminen. Yliopistolle siirtyminen –>

11.30 Lounas yliopistolla kavereiden kanssa; lahna-kikherne pyöryköitä ja perunamuusia.

12.15-13.30 Yliopiston kahvilassa itsenäistä opiskelua. Valmistauduin sivuaineeseen liittyvään opintojakson (Markkinoinnin ja myynnin perusteet) viikkotehtäviin. Kurssin suoritustapana on viikoittaisten tehtävien suorittaminen eikä kurssilla täten ole lopputenttiä, joka on kivaa vaihtelua tyypillisiin suoritustapoihin. Opiskeluhetken jälkeen siirryin työhaastattelupaikkaan.

14.00-14.30 Työhaastattelu.

Tämän jälkeen palasin kotiin, söin välipalaa, siivoilin ja pesin pyykkiä.

16.20-19.00 Jatkoin Markkinoinnin ja myynnin perusteet viikkotehtäviin valmistautumista eli kirjasta annettujen sivujen lukemista (päivän aikana luin yhteensä n. 28 sivua). Tämän jälkeen tein ensimmäisen osion viikkotehtävästä. Opiskelujen välissä tein myös ruokaa ja söin.

Opiskelua yhteensä: n. 3h

Tietokoneen näyttö, jossa auki opiskelutehtävän ohjeet.
Mm. tällaisia viikkotehtäviä suoritin tällä viikolla.

Tiistai

7.45 Herääminen ilman herätyskelloa ihanaan auringonpaisteeseen <3 + aamupalaa.

8.30-10.00 Hiihtotreeni.

Ruokailua ja päivään valmistautumista.

11.00-12.20 Itsenäistä opiskelua kotona Markkinoinnin ja myynnin perusteet viikkotehtävien parissa. Tein loput viikkotehtävät eli osion 2 ja 3. Tehtävät sisälsivät oman asiakasarvo kokemuksen analysointia ja monivalintatestin. + Täytin treenipäiväkirjaa. Tämän jälkeen siirryin yliopistolle bussilla.

13.00 Lounas yliopistolla kavereiden kanssa; uunimakkaraa ja perunamuusia.

13.30-14.15 Palaveri.

14.15-15.45 Aloitusluento Läheissuhteet ja sosiaaliset verkostot kurssista. Johdattelua aiheeseen sekä keskeisten käsitteiden määrittelyä. Kurssilla on 12h luentoja ja 8h seminaaria. Kurssin suoritustapana on tentti liittyen luentoihin ja kirjallisuuteen, muutama kotitehtävä sekä kirjallisuuden käsittelyä seminaarissa. HUOM! Akateeminen vartti alussa ja lopussa 😉

16.00-18.00 Jäin yliopistolle opiskelemaan kavereiden innoittamana. Tein luennolla annetun verkosto tehtävän sekä luin kurssiin liittyvää tenttikirjallisuutta n. 20 sivua. Tykkään alkaa lukemaan tenttikirjallisuutta hyvissä ajoin.

Opiskelua yhteensä: n. 4,5h

Kuva tietokoneen näytöstä, jossa ohjeet verkostot tehtävän taulukointiin.
Tällainen taulukko täytyi täyttää omasta elämästään verkosto tehtävässä.

Keskiviikko

7.30 Herääminen ilman herätystä.

8.30-9.30 Tenttikirjallisuuden loppuun lukeminen kotona, n. 25 sivua.

Yliopistolle siirtyminen –>

10.15-11.45 Läheissuhteet ja sosiaaliset verkostot luento Snellmania rakennuksessa. Käsiteltiin läheissuhteita ja niiden dynamiikkaa.

12.15-13.20 Kandiryhmän tapaaminen Zoomissa. Olin yliopiston rakennuksessa Tietoteknialla tyhjässä luokassa, koska en olisi kerennyt kotiin tässä välissä. Onneksi yliopistolla on tiloja myös etäopetuksen seuraamiseen. 🙂 Käsiteltiin tämän hetkistä kandin työtä ja parannus/korjaus ehdotuksia työhön. Enää yksi kandiryhmän tapaaminen ennen kevään kandikonferenssia, joten loppusuoralla ollaan! Tämän jälkeen kävin syömässä vielä opiskelijalounasta, tänään lautaselle valikoitui uuniperunaa lohitäytteellä (vain 2.95€)!

14.30-15.30 Siirryin lounaan jälkeen kotiin viilaamaan kandia saamieni kommenttien perusteella.

15.30 Sain puhelun vapaaehtoistöihin liittyen. Puhelussa sain kuulla lisää kyseisestä vapaaehtoistoiminnasta ja sovittiin haastatteluaika hommiin liittyen.

Tähän iltapäivälle olin suunnitellut treenin, mutta aina suunnitelmat eivät toteudu, sillä nuha nosti päätään ja pakotti jäämään kotiin lepäämään. 🙁 Käytin vapautunutta aikaa hyödyksi ja jatkoin kandin viilailua vielä pari tuntia, jonka jälkeen editoin TikTokia (käykää tsekkaamassa @universityofeasternfin tili!)

Opiskelua yhteensä: n. 6,5h

Kuvassa yliopiston ruokalaa: penkkejä ja viihtyisää sisustusta kuten kasveja.
Tässä yksi meidän yliopiston viihtyisistä ravintoloista.

Torstai

8.30 Herääminen, pyykkien laittamista ja aamupalaa. Lisäksi kirjoittelin pitkästä aikaa päiväkirjaa.

Tässä oli jälleen treeni suunniteltuna, mutta nuhan vuoksi jouduin jättämään välistä, joten jatkoin vielä kandin parissa työskentelyä reilun tunnin aamupäivästä.

14.00-14.40 Osallistuin jälleen palaveriin, joka toi kivasti sisältöä sairaspäivääni.

14.50-16.20 Luin tekstipätkän ensiviikon Läheissuhteiden ja sosiaalisten verkostojen kurssin seminaaria varten. Tein pitkästä aikaa muistiinpanoja käsin (yleensä teen tietokoneella) ja se toi kivaa vaihtelua! Ensi viikolla seminaarissa sitten käsitellään tätä luettua tekstiä ja esitellään sitä toiselle ryhmälle, joka puolestaan esittelee omaa lukemaansa tekstiä ja näin opitaan kahdesta eri aiheesta samalla kerralla, kätevää.

Tässä kohtaa olisin tyypillisesti tehnyt pikku iltalenkin, mutta nyt keskityin lepäämään ja parantelemaan itseäni.

Opiskelua yhteensä: n. 3h

Kuvassa tietokoneen näyttö ja vihko, jossa muistiinpanoja.
Muistiinpanojen tekemistä käsin pitkästä aikaa.

Perjantai

Flunssapäivät jatkuvat, mutta onneksi tälle päivälle ei ollut mitään pakollista menoa. Keskityin lepäämiseen, pikku siivoiluun ja tilasin pizzaa. Lisäksi luin yhteensä pari tuntia ensi viikon Markkinoinnin ja myynnin perusteet kurssin materiaaleja, joiden osaamista tulevan viikon viikkotehtävissä tarvitaan.

Opiskelua yhteensä: n. 2h

Kuvassa pizza, dippi ja limonadi pullo.
Välillä täytyy palkita itseään 🙂

Viikko oli aika monipuolinen ja sain hyvin opiskeltua suunnittelemani jutut, vaikka sairastuinkin kesken viikon. Opiskelua kertyi yhteensä n. 19h, joka vastaa varmaan aika tyypillistä opiskeluviikkoani (en ole aikaisemmin laskenut näin tarkkaan). Välillä tulee kuitenkin tehtyä muita juttuja opiskelujen ohessa, joten aika-arviot on suuntaa antavia. Viikkoni rytmittyvät pitkälti opetuksen, treenien ja itsenäisen opiskelujen ympärille ja olenkin löytänyt itselleni sopivan rytmin ja rennon tavan pyörittää tätä palettia. Välillä hommaa on enemmän ja opiskeluhommia tehdään myös viikonloppuisin, mutta välillä puolestaan arkisinkin voi olla hyvin rentoja päiviä. Pidän kuitenkin erittäin tärkeänä, että viikkoihin sisältyy myös vapaa-aikaa, jossa aivot ja keho pääsevät lepäämään. Iltaisin vapaa-ajallani tykkäänkin yleensä ottaa aika rennosti mm. katselemalla teeveestä sarjoja, lukemalla, kuuntelemalla äänikirjoja ja musiikkia tai tekemällä lihashuoltoa.

Tässä oli yhdenlainen kuvaus yliopisto-opiskelijan viikosta. Ihanaa kevään odotusta toivotellen,

UEF-lähettiläs Suvi, yhteiskuntatieteet/sosiaalipsykologia <3