Lorukotvani karjalakši -lorukorttipakka julkaistu elvytyshankkeen blogissa

Elvytyshankkeen blogissa on julkaisu Jussi Sinkkosen, Olga Karlovan ja Sirpa Männyn toteuttama karjalankielinen lorukorttipakka. Lorukotvani karjalakši -korttipakassa on 22 lorua karjalan eri murteilla. Pakassa on niin kansanrunoutta kuin uudempaa käännösrunouttakin, ja runot sopivat moniin eri tilanteisiin ja eri-ikäisille lapsille.

Lorukortti karjalaksi. Vuakalintu.
Pakan yhdeksäs lorukortti

Lorukorteista on blogissa kaksi eri versiota. Korttien näyttöversio on tarkoitettu katseltavaksi tietokoneella tai älypuhelimella. Tulostettava versio on suurempi ja avautuu hitaammin, mutta sen tulostamalla lorukortit saa korkealaatuisina käyttöön. Kortteja saa käyttää vapaasti esimerkiksi perheen kesken, opetuksessa, kerhotoiminnassa ja erilaisissa tapahtumissa. Ainoastaan kaupallinen käyttö on kielletty.

Lorukortit ja projektin tarkemmat tiedot löydät elvytyshankkeen blogin Loruhetket karjalaksi -sivulta.

Linkki Loruhetket karjalaksi -sivulle.

Lorukorttien ymmärtämisen tueksi on laadittu pieni sanasto. Sanastoon on kerätty lorukorttien keskeisimmät sanat ja niiden suomennokset.

Linkki sanastoon.