Karjalan kielen viikolla 21.-27.11. tapahtuu

Ensi viikolla eli 21.-27.11.2022 vietetään jälleen kerran karjalan kielen viikkoa. Viikon aikana järjestetään eri puolilla Suomea monenlaisia tapahtumia, minkä lisäksi viikko tulee näkymään mediassa ja esimerkiksi Karjalan kieli eläy -Facebook-sivulla.

Linkki Karjalan kieli eläy -Facebook-sivulle.

Tähän kirjoitukseen on koottu joitakin karjalan kielen viikolla Suomessa pidettäviä tapahtumia. Luettelon tapahtumista löydät myös blogin Karjalan kielen netäli -sivulta.

Linkki Karjalan kielen netäli -sivulle.


 

Karjalaine iäni -videosarjan julkistamistilaisuus

Karjalaine iäni -videosarja julkaistaan karjalan kielen viikolla ja sen julkistamistilaisuutta vietetään 24.11. kello 14-16 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella, Agora-rakennuksen AG100 salissa.

Ohjelmassa on tekijätiimin paneelikeskustelu, videoiden ensiesitys ja kahvitarjoilu. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: linkki lisätietoihin.

 

*

 

Karjalan kielen pruazniekku Joensuun Paginpertissä

Joensuun Paginpertti kokoontuu sunnuntaina 27.11. kello 16-18 juhlistamaan karjalan kielen päivää. Tapahtumaan voi osallistua Zoomin välityksellä tai paikan päällä Joensuussa, JoMonin tiloissa (Rantakatu 23A, kellarikerros).

Tapaamisen teemoiksi on valittu karjalan kieli ja karjalan kielen viikko, ja vetäjinä toimivat Natalia Giloeva ja Timoi Munne. Tarjolla on kahvia ja teetä ja mukaan voi ottaa pientä syötävää.

Zoom-kutsun saat halutessasi Natalialta (natalia.giloeva@uef.fi)

 

*

 

Karjalan kielen viikon illačču Tuupovaaran kirjastolla 21.11.

Tuupovaaran kirjastolla pidetään maanantaina 21.11. kello 17 alkaen karjalan kielen illačču, jonka ohjelmassa on laulua, leikkiä ja tarinointia karjalan kielellä. Illačun jälkeen n. kello 17.45 ortodoksikappelilla (Lähdetie 1) on avoimet ovet ja iltačuajut (iltateet). Kappelilla voi tutustua muun muassa ikonimaalari Petros Sasakin ikoneihin.

 

*

 

Karjalazen kruugan kielisildu 27.11.

Karjalan kielen päivänny Karjalaine kruugu organizuiččou rahvahienvälisty kielisildua da kul’tuuruprogrammua Zoomas. Briegut ollah pyhänpiän 27. kylmykuudu kello 14-16 Suomen aigua. – Tulgua terveh!

Linkua voi pakita Miikul Pahomovalpäi (miikul.pahomov@helsinki.fi).

 

*

 

Hoilola-Saaroisten tiistaiseura tiistaina 22.11.

Hoilola-Saaroisten tiistaiseura kokoontuu tiistaina 22.11. kello 17-19 Hoilolan kirkossa. Tapaamisen teemaksi on valittu karjalankieliset rukoukset ja kirkkoveisut. Tapahtumassa vierailee ylidiakoni Juha Pössi.

 

*

 

Enzimäine piälinnan paginperti kerävyy 24.11.

Täs paginpertin vedäjän kučču:

Karjalankieline paginperti kerävyy Karjalan Sivistysseural (Luotsikatu 9 D) enzimäzen kerran karjalan kielen nedälil kylmykuus!

Tulgua kerale pagizemah karjalakse nellänpiän 24.11. č 17-18:30.
Kai karjalan kielen murdehet pätäh!

Huom. Karjalan sivistysseuran tila eule estietöi; matkal on 4 kynnysty, 10 porrastu, eigo tilah ole liftua. Tilas on sugupuolineutraline wc.

Ilmoittuakseh voi sähköpoštači paginpertipialinnas@gmail.com

Sivistysseuran tiloih syndyy läs 25 hengie.

Kyzymyksii paginpertih näh voi työndiä sähköpoštači, Instagramas (@paginpertipialinnas) dai Facebookas/rožakniigas (facebook.com/paginpertipialinnas). Kyzyö voi suomeksegi. Kyzymyksih vastuau Essi, kudai on paginpertin perustai.

Näimmökseh Kadain’okal!

 

*

 

Karjalan kieli eläy! -näyttely Tuupovaaran kirjastossa

Tuupovaaran kirjastossa pidetään karjalan kielen viikon kunniaksi jo 9.11. alkaen Karjalan kieli eläy! -näyttelyä. Näyttelyssä on esillä karjalankielistä kirjallisuutta, musiikkia, lehtiä sekä tietoa nykypäivän mahdollisuuksista opiskella ja käyttää karjalan kieltä.

 

*

 

Loimolan Voiman konsertta Helsingin Karjalataloissa 26.11.

Suovattana 26.11. on Loimolan Voiman končertta Helsingin Karjalataloissa, č 12. Samana päivänä Karjalataloissa pietäh Karjalan Liiton sugu- da pidäjäjarmankua.

 

*

 

Karaoke karjalakse Rääkkylän Tarinatuvalla 25.11.

Rääkkylän kunta juhlistaa karjalan kielen viikkoa esittelemällä karjalankielistä karaokea Tarinatuvalla (Rääkkylän kunnantalon kupeessa) perjantaina 25.11. klo 14.00 ja klo 16.00.

Esitykset ovat osa Kihaus Folkin vetämää ja Taiken rahoittamaa Kulttuuri kuuluu kylillä -hanketta.

 

*

 

Loimolan Voima Sydänjuurilla-programmassa 21.11.

Loimolan Voima on 21.11. Amanda Kaurantehen Sydänjuurilla-programmassa Yle 1 -radivossa, č 21. Netälin jakson tiema on karjalankielinen rahvahanmuuzikka, da programman voi kuunnella sežo Areenasta.

 

*

 

Loimolan Voiman karjalan kielen viikon alennusmyynti

Loimolan Voiman internet-laukassa Loimolan Puodissa kogo karjalan kielen nedälin aijan loput T-paijat ollah -30% alennuksessa.

 

*

 

Karjalan kielen viikko Style by Eila -kaupassa

Karjalan kielen viikkoa vietetään haapajärveläisessä Style by Eila -vaatekaupassa (Puistokatu 52, 85800 Haapajärvi).

Kaupassa pääsee koko karjalan kielen viikon ajan tutustumaan karjalankieliseen kirjallisuuteen, musiikkiin ja muuhun mediaan. Lisäksi näyteikkunoiden mallinuket pukeutuvat viikoksi karjalaisiin vaatteisiin, ja karjalankielisten hintalappujen kautta ummikkokin pääsee tutustumaan karjalan kieleen. Viikko huipentuu lauantaihin 26.11., jolloin asiakkaille on tarjolla kahvia, teetä ja karjalanpiirakoita.

 

*

 

Liturgia livvinkarjalaksi Karvoskylän ortodoksisessa kirkossa 27.11.

Karjalan kielen päivänä Karvoskylän ortodoksisessa kirkossa toimitetaan liturgia livvinkarjalaksi, kello 10. Liturgian toimittaa isä Pavel Pukovkin, minkä lisäksi kanttori Eija Honkaselkä osaa laulaa karjalaksi. Palveluksen yhteydessä tarjoillaan kahvit, teet ja karjalanpiirakat.

 

*

 

Avoimet ovet Jokilatvan opiston karjalan kielen kurssilla 24.11.

Torstaina 24.11. kello 18.30-20.00 pidetään karjalan kielen kurssin tuntia Haapajärvellä. Jokilatvan opiston kurssi kokoontuu poikkeuksellisesti Karvoskylän ortodoksisessa kirkossa. Karjalan kielen viikon kunniaksi kurssilla on avoimet ovet eli kurssille voi tulla tutustumaan karjalan kieleen ja karjalan kielen opiskelijoihin. Tapaamisen teemaksi on valittu kirkkosanasto.

 

*

 

Avoimet ovet Karvoskylän ortodoksisessa kirkossa

Karvoskylän ortodoksisessa kirkossa on avoimet ovet torstaina 24.11. kello 12-20.