Avuksi ja hyödyksi: viitteidenhallinta RefWorksilla

Tämä osio on sinulle, joka haluat tutustua viitteidenhallintaan RefWorksin avulla. Tähän osioon ei liity ennakkotehtävää.

Tuskailetko välillä viittausten ja lähdeluettelon tekemisen kanssa? Joudutko usein tarkistamaan, missä muodossa omalla tieteenalallasi viitataan? Viitteidenhallintaohjelmat auttavat paitsi löytyneiden viitteiden tallentamisessa ja järjestämisessä, myös tekstin kirjoitusvaiheessa lisäämällä halutut viitteet automaattisesti oikeassa muodossa.

Itä-Suomen yliopiston kirjasto tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen RefWorks-viitteidenhallintaohjelman (linkki avautuu uuteen ikkunaan), jonka avulla voi tallettaa kirjallisuusviitteitä. Viitteitä voi siirtää suoraan monista eri tietokannoista, tai niitä voi kirjoittaa myös itse. Lisäksi RefWorksiin kuuluvan Write-n-Cite -apuohjelman avulla voidaan helposti tuottaa Word-tekstinkäsittelyjärjestelmässä lähdeviitteitä (myös alaviitteitä) ja kirjallisuusluetteloita. RefWorks sisältää kymmenittäin erilaisia viittaustyylejä, ja niitä voi määritellä myös itse.

RefWorks-ohjelmaa käytetään Internetin kautta, eli viitteitä ei tarvitse säilyttää omalla tietokoneella tai levykkeillä ym. Lisätietoa tilin luomisesta ja Refworksin käytöstä löydät kirjaston kotisivuilta: (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Lisäapua voit katsoa RefWorksin webbitutoriaaleista (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

 

(8/2020)