Meidy on olemas -kirja karjalaisista nuorista

Tältä sivulta löydät pdf-muodossa Anne Kalliolan toteuttaman Meidy on olemas -kirjan, joka käsittelee Suomessa eläviä karjalaisnuoria. Tiedostossa on 120 sivua, ja sen tekstit ovat suomeksi ja livvinkarjalaksi. Valokuvakirja on toteutettu samanaikaisesti Karjalaine iäni -videoprojektin kanssa, joten videoilla ja kirjassa esiintyy osittain samoja henkilöitä.

Itä-Suomen elvytysprojektin karjalan kielen elvytyshanke on ollut yksi Meidy on olemas -kirjan yhteistyökumppaneista. Anne Kalliola sanoittaa kirjan syntyprosessia ja muita yhteistyökumppaneitaan seuraavanlaisesti:

“Alunperin hain tähän projektiin apurahoja useasta paikasta. Tarkoituksenani oli valokuvata henkilökuvia karjalaisista nuorista ja saada näin kasvot karjalaisuudelle, joka alkaa viimeinkin näkyä muutenkin kuin sotatraumoina ja menneiden sukupolvien kaihona.

Minua kiinnosti vahva sitoutuminen kulttuurinelvytykseen nuorten parissa. Kun aloin kuvaamaan, huomasin, että nuorilla on myös kiinnostavia tarinoita omasta karjalaisuudestaan, sukunsa taustoista ja tulevaisuudesta ja siitä, millaista on elää karjalaisena. Nauhotin haastattelut kuvausten ohessa ja kirjoitin myöhemmin puhutun tekstin pohjalta tekstit.

Apurahaa sain valokuvaamiseen Jokes – Journalistisen kulttuurin edistämissäätiötä, Patricia Seppälän säätiöltä ja Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:tä.”

Linkki kirjaan: linkki.