Karjalankielisiä lauluja aikuisille

Valtimon Suojärvi-Seura julkaisi Karjalankielisiä lauluja aikuisille -vihkosen vuonna 2018. Vihkosen on toimittanut Paavo Harakka ja kuvittanut Perttu Tuominen, ja se julkaistiin alun perin painettuna.

Elvytyshankkeen blogissa vihkonen julkaistaan PDF-muodossa. Vihkonen on kaikkien vapaasti käytettävissä, ja tiedostomuoto mahdollistaa sen lataamisen omalle tietokoneelle ja tulostamisen.

Vihkosta kuvataan sen esipuheessa näin:

”Vuosi sitten julkaisimme karjalankielisiä lauluja lapsille. Tämä uusi lauluvihko sisältää karjalankielisiä lauluja aikuisille. Laulujen käännökset ovat varsinaiskarjalaa, jota puhuttiin suurimmassa osassa Raja-Karjalaa ennen sotia ja puhutaan edelleen keskisessä Venäjän Karjalassa sekä Tverin alueella. Laulut ovat kääntäneet kunnallisneuvos, KKO Paavo Harakka ja fil. maist. Matti Jeskanen.

Tuttujen laulujen laulaminen onnistuu ilman nuotteja. Samalla voimme oppia ja verestää karjalan kielen taitojamme. Laulut auttavat karjalankielisen kulttuurin ja kieliperinteen säilyttämistä ja karjalaisen identiteetin vahvistamista. Samalla tuetaan paikallista kulttuuria ja perinteen esiin nostamista.”

Linkki vihkoseen: linkki.

Vihkosen kansi