Oman alan tietokannat

Itä-Suomen yliopiston kirjaston hakupalvelu UEF-Primo on pullollaan erilaisia tietokantoja; niin koti- kuin ulkomaisiakin. Kulttuurintutkimuksen tietokantoja löytyy UEF-Primon tietokantahaulla:

Yksittäisiin tietokantoihin pääset kirjoittamalla tietokannan nimen UEF-Primon hakuikkunaan. Kotoa käsin muista kirjautua ensin UEF-Primoon omilla UEF-tunnuksillasi.

KOTIMAISET TIETOKANNAT:

UEF-Primo: oman kampuskirjastosi tietokanta, jonka haku kirjaston kokoelmista löytää painettuja ja elektronisia kirjoja ja lehtiä.  UEF-Primon kautta voit hakea myös kaikista kirjaston kansainvälisistä tietokannoista yhtä aikaa valitsemalla esim. tarkennetussa haussa kohdan ”kansainväliset artikkelit”. Hakukieli tulee tällöin vaihtaa englanniksi.

Kansallinen Finna: osoitteessa finna.fi pääset käsiksi koko Suomen kattavaan Finnaan. Kansallinen Finna kokoaa yhteen suomalaiset kirjastot, arkistot ja museot. Finna.fistä voit hakea esim. kaikissa Suomen yliopistoissa olevia materiaaleja. Finna on hyvä paikka esimerkiksi kotimaisten artikkelien etsimiseen.

ARTO: kotimainen artikkeliviitetietokanta. Voit tehdä hakuja ARTOssa esimerkiksi Kansalliskirjaston hakupalvelun kautta. Myös kansallisen Finnan hakuihin ARTOn artikkelit tarttuvat automaattisesti. ARTOon viedään kotimaisten tieteellisten lehtien lisäksi myös paljon lehtiartikkeleita, jotka eivät ole tieteellisiä (esim. Me Naiset-lehden artikkelit). Kotimaisten lehtien kokoteksiartikkeleihin pääsee Elektra-palvelusta UEF-Primon kautta.

KANSAINVÄLISET TIETOKANNAT:

Academic Search Premier (EBSCO): Yksi suurimmista monitieteisistä tietokannoista, josta löytyy artikkeleita mm. yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä kasvatus- ja kauppatieteiden aloilta. Sisältää paljon kokotekstiartikkeleita,  jotka saa luettua suoraan ruudulta.

ebsco

Arts & Humanities Database (Proquest) on humanististen tieteiden monialainen viitetietokanta.

arts_hum

MLA International Bibliography (Proquest) sisältää materiaalia kielitieteestä (nykykielet), kirjallisuudesta ja folkloristiikasta. Jos aiheena on (englanninkielinen) kirjallisuus, on tämä tietokanta hyvä valinta.

mla

Arts & Humanities Citation Index (Web Of Science) on tietokanta, josta löytyy artikkeliviitteitä taide- ja humanististen alojen lehdistä.

wos

ARTbibliographies Modern (Proquest) on modernin taiteen ja nykytaiteen keskeinen viitetietokanta. Se sisältää viitteitä lehtiartikkeleista, kirjoista, näyttelyluetteloista ja väitöskirjoista.

abm

Studies on Women and Gender Abstracts kertoo sisällöstään seuraavaa: The major focus is on education, employment, women in the family and community, medicine and health, female sex and gender role socialisation, social policy, the social psychology of women, female culture, media treatment of women, biography, literary criticism and historical studies. Both theoretical and empirical materials are abstracted.
women_gender

Usein myös e-kirjatietokannoista on apua kulttuurintutkijalle. Muun muassa eBook Central-niminen tietokanta on kokeilemisen arvoinen.

(3/2020)