Oman alan tietokannat

Kaikki tämän osion linkit avautuvat uusiin ikkunoihin.

Itä-Suomen yliopiston kirjaston hakupalvelu UEF-Primo on pullollaan erilaisia tietokantoja; niin koti- kuin ulkomaisiakin. Kulttuurintutkimuksen tietokantoja löytyy UEF-Primon tietokantahaulla:

UEF-Primossa tietokantoja voi hakea yläreunan Tietokantahaku-painikkeen kautta joko kirjoittamalla hakuikkunaan tietokannan nimen tai selaamalla tietokantoja aiheittain.

 

Yksittäisiin tietokantoihin pääset kirjoittamalla tietokannan nimen UEF-Primon hakuikkunaan. Kotoa käsin muista kirjautua ensin UEF-Primoon omilla UEF-tunnuksillasi.

Miten UEF-Primo toimii? Tutustu pikaoppaaseen (avautuu uuteen ikkunaan).

KOTIMAISET TIETOKANNAT:

UEF-Primo: oman kampuskirjastosi tietokanta, jonka haku kirjaston kokoelmista löytää painettuja ja elektronisia kirjoja ja lehtiä.  UEF-Primon kautta voit hakea myös kaikista kirjaston kansainvälisistä tietokannoista yhtä aikaa valitsemalla esim. tarkennetussa haussa kohdan ”kansainväliset artikkelit”. Hakukieli tulee tällöin vaihtaa englanniksi.

Kansallinen Finna: osoitteessa finna.fi pääset käsiksi koko Suomen kattavaan Finnaan. Kansallinen Finna kokoaa yhteen suomalaiset kirjastot, arkistot ja museot. Finna.fistä voit hakea esim. kaikissa Suomen yliopistoissa olevia materiaaleja ja tarkistaa vaikkapa onko joku muu tehnyt omaa tutkimusaihettasi liippaavan opinnäytteen. Finna on myös hyvä paikka esimerkiksi kotimaisten artikkelien etsimiseen.

Joidenkin kotimaisten artikkelien kokotekstejä pääsee lukemaan suoraan Finnan linkeistä. Jos linkki ei kuitenkaan toimi vaan herjaa käyttöoikeuksista, tee näin:

Ota artikkelin tiedot (lehden nimi, vuosi, vuosikerta sekä numero) muistiin ja hae lehti UEF-Primosta. Seuraa Primon ”Saatavilla verkossa” linkkejä.

KANSAINVÄLISET TIETOKANNAT:

Academic Search Premier (EBSCO): Yksi suurimmista monitieteisistä tietokannoista, josta löytyy artikkeleita mm. yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä kasvatus- ja kauppatieteiden aloilta. Sisältää paljon kokotekstiartikkeleita,  jotka saa luettua suoraan ruudulta.

Ebscohost Academic Search Premier-tietokannan tarkennettu haku

Arts & Humanities Database (Proquest) on humanististen tieteiden monialainen viitetietokanta.

Arts & Humanities-tietokannan logo

MLA International Bibliography (Proquest) sisältää materiaalia kielitieteestä (nykykielet), kirjallisuudesta ja folkloristiikasta. Jos aiheena on (englanninkielinen) kirjallisuus, on tämä tietokanta hyvä valinta.

MLA International Bibliography-tietokannan logo

Arts & Humanities Citation Index (Web Of Science) on tietokanta, josta löytyy artikkeliviitteitä taide- ja humanististen alojen lehdistä.

Web Of Science-tietokannan logo

ARTbibliographies Modern (Proquest) on modernin taiteen ja nykytaiteen keskeinen viitetietokanta. Se sisältää viitteitä lehtiartikkeleista, kirjoista, näyttelyluetteloista ja väitöskirjoista.

ARTbibliographies Modern-tietokannan logo

Studies on Women and Gender Abstracts kertoo sisällöstään seuraavaa: The major focus is on education, employment, women in the family and community, medicine and health, female sex and gender role socialisation, social policy, the social psychology of women, female culture, media treatment of women, biography, literary criticism and historical studies. Both theoretical and empirical materials are abstracted.
Studies on Women & Gender Abstracts-tietokannan logo

Usein myös e-kirjatietokannoista on apua kulttuurintutkijalle. Muun muassa eBook Central-niminen tietokanta on kokeilemisen arvoinen.

Ebook Central-tietokannan logo

(8/2022)