Mitä tehdä Kuopiossa kesällä?

UEF-lähettiläs Anni kirjoitti viime viikolla postauksen siitä, että mitä tehdä kesällä Joensuussa (lue edellinen postaus). Nyt on luvassa vastaavanlainen postaus Kuopiosta eli vinkkejä kesäpuuhasteluun Savon maalla. Ottakaahan vinkit talteen ja nauttikaa kesästä Kuopiossa.

Kuopion satama, ravintola-laiva ja vaaleanpunainen taivas.
Öinen Kuopion satama. Satamasta löytyy mm. ravintolaivoja ja risteilyaluksia.

Aktiviteetteja

Kuopiossa on huikeat ulkoilumahdollisuudet, joita tykkään aina ekana hehkuttaa, koska itse hyödynnän niitä kaikista eniten. Käy seikkailemassa ja ihailemassa maisemia metsässä ja merkityillä reiteillä esim. Puijolla (mm. Puijon polku 2km), Neulamäessä (mm. Neulamäen kierto 5km), Tahkolla (4-20km reittejä) tai Jynkässä. Puijolta, Neulamäestä ja Tahkolta löytyy myös laavuja eväsretkeä varten. Myöskin esimerkiksi Pölhön laavu on helposti saavutettavassa paikassa lähellä tietä ja bussipysäkkiä järven rannassa. Maisemien katseluun suosittelen myös näköalatorneja esimerkiksi Neulamäessä ja Vanuvuoressa sekä toki perinteistä Puijon tornia. Järven ylle laskeutuvat auringonlaskut ovat varsinkin erityisen ihastuttavia.

Portaita ja rotko.
Mäkiaution rotko Tahkolla.

Lisäksi Kuopiosta löytyy runsaasti uimarantoja ympäri kaupunkia, joista suosituin lienee Väinölänniemen uimaranta, jossa sijaitsee hyppytornit. Sieltä löytyy myös verkko rantalentopallon pelailua varten sekä tennis- ja padelkenttiä. Kuopiossa on myös useampi fresbeegolfrata monen tasoisille pelaajille. Lisäksi vesipedot voivat vuokrata sup-lautoja ja kajakkeja satamasta ja lähteä seikkailulle Kallavedelle. Kulttuurinnälkäisille löytyy keskustasta mm. museo, jossa voi käydä vierailemassa ja sen jälkeen siirtyä kesäiselle piknikille viereiseen puistoon. Saunomismahdollisuuksia on esimerkiksi Saanassa ja Luodossa.

Tie ja auringonlasku.

Tapahtumia

Kuopion virallinen kesäkauden avaus on tulevana viikonloppuna Kuopion torilla eli mualiman navalla. Ohjelmassa on livemusiikkia, muuta ohjelmaa ja StreetKuopio-ruokatapahtuma. Tori on muutoinkin kesällä vilkas paikka ja siellä on mukavaa käydä vaikkapa syömässä tai jäätelöllä. Torin ympäristöstä löytyy monia hyviä ravintoloita, joista yksi suosikkini on kesäravintola Morton. Torilla järjestetään pitkin kesää erilaista ohjelmaa. Kesäkuun alussa 12-18.6 järjestetään Kuopio Tanssii ja Soi (osa esityksistä järjestetään torilla ja osa mm. kauppakeskuksessa, satamassa ja musiikkikeskuksessa) ja suurimpaan osaa näistä on vapaa pääsy. Samoihin aikoihin 13-15.6 järjestetään myös Kuopion komediafestivaalit naurua kaipaaville. Musiikkinälkää voi puolestaan käydä ruokkimassa Osuma Weekendissä, viinijuhlilla, Kuopio Rockissa, Saana festivaaleilla tai vaikkapa Hoodfesteillä. Ja ainakin yksi ilmaiskeikka on luvassa 31.8 torilla, kun Olli Halonen esiintyy siellä.

Torilla tapahtuu myös elokuun alussa 8-11.8, kun Kansainväliset Suurmarkkinat saapuvat kaupunkiin. Lisäksi pitkin kesää järjestetään esim. jalkapallo ja pesäpallo-otteluita, jos urheilun seuraaminen aktiviteettina kiinnostaa.

Jalkapallokenttä, jossa pelaajia.

Kuopio on eloisa kesäkaupunki, jossa tekemistä riittää. On tärkeää muistaa myös rentoutua ja levätä riittävästi <3

Hyvää kesää toivotellen, Suvi/sosiaalipsykologia<3

Kuopion tapahtumat: https://www.ilovekuopio.fi/fi/tapahtumat