Future Classroom Lab – ja Suomen FCLab-verkostot: Kansainvälinen yhteistyö innovatiivisen koulutuksen eteen
European Schoolnetin Future Classroom Lab (FCL) -verkosto on ollut keskeisessä roolissa edistämässä innovatiivista opetusta ja teknologian hyödyntämistä oppimisessa Euroopan laajuisesti. Suomen FCLab-verkosto on vuodesta 2018 lähtien ollut aktiivisesti mukana rakentamassa kansainvälistä yhteisöä ja jakamassa parhaita käytäntöjä.
Kansainvälinen yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia
FCLab-verkoston kautta on syntynyt laaja kansainvälinen yhteisö, jossa jaetaan ideoita ja kehitetään yhdessä uusia opetusratkaisuja monella eri tasolla. School Innovation Forum (kesäkuu 2024) korosti jälleen kerran yhteistyön merkitystä. School Innovation Forum tarjosi erinomaisen tilaisuuden keskustella siitä, miten opetusteknologia voi muuttaa koulutusta.
Tapahtumassa kokoontui koulutusjohtajia yli 30 eurooppalaisesta maasta pohtimaan, miten teknologia voi paremmin palvella oppilaiden, opettajien ja koko yhteiskunnan tarpeita. Suomesta oli tapahtumassa edustus FCLab-verkostosta ja Opetushallituksesta.
EdTech kouluissa – Lupauksista todellisuuteen
Tulevien sukupolvien valmistaminen digiaikaan on Euroopan hallitusten, koulujen ja EdTech-teollisuuden ensisijainen tavoite. Viimeisen vuosikymmenen aikana on kehitetty kunnianhimoisia kansallisia koulutussuunnitelmia ja aloitteita teknologian integroimiseksi kouluihin. Mutta miten nämä teknologiat ovat todella muuttaneet koulutusta oppilaille, opettajille ja yhteiskunnalle?
Tätä kysymystä käsiteltiin, kun koulutusjohtajat yli 30 Euroopan maasta kokoontuivat Luxemburgiin viidennen School Innovation Forumin yhteydessä 4.-5. kesäkuuta 2024. Tapahtuman järjesti European Schoolnet yhteistyössä Luxemburgin opetus-, lasten- ja nuorisoministeriön kahden viraston—IFEN ja SCRIPT—sekä EU-rahoitteisen EmpowerED-projektin kanssa. Kaksipäiväinen tapahtuma kokosi yhteen noin 150 osallistujaa, mukaan lukien kansallisten koulutusviranomaisten, Euroopan komission, johtajien, tutkimusorganisaatioiden, yliopistojen ja koulutusteknologiayritysten edustajia.
Suomen FCLab-verkoston Lead Ambassador Sampo Forsström isännöi paneelissa keskustelua, jonka otsikkona oli: ”(How) can investments in education and EdTech be sustainable?” Paneelissa keskustelimme siitä, miten koulutukseen ja opetusteknologiaan tehtävät investoinnit voivat olla kestäviä pitkällä aikavälillä.
Paneelikeskustelun osallistujat:
- Ijsbrand Hoetjes, ICT and Education Advisor, Kennisnet, Netherlands
- Ovi Barceló, Solution Specialist, Microsoft
- William Florance, Head of Strategic and Government Initiatives, Google for Education
Kansainvälisen työn ja verkostoitumisen merkitys
School Innovation Forum ja muut kansainväliset tapahtumat korostavat verkostoitumisen ja yhteistyön merkitystä. Kansainvälinen yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden jakaa parhaita käytäntöjä, oppia toisilta ja kehittää uusia innovatiivisia ratkaisuja. Verkostoituminen auttaa myös luomaan kestäviä kumppanuuksia, jotka voivat tukea koulutuksen kehittämistä pitkällä aikavälillä.
Myös European Schoolnet on huomioinut Suomen FCLab-verkoston merkityksen
Lisätietoa
-
Koostevideo School Innovation Forum -tapahtumastaYouTube video
-
Linkki SIF-tapahtuman sivustolleTapahtuman www-sivusto
-
Myös European Schoolnet on huomioinut Suomen FCLab-verkoston merkityksenLinkedIn-postaus
Photos from the European Schoolnet.