Tietoa hankkeesta

CUDIS – Kulttuurinen tieto ja digitaaliset taidot kansainvälistyvässä työelämässä -hankkeen tavoite on kehittää työelämätaitoja Itä-Suomessa valmentamalla yrityksiä, työvoimaa ja opiskelijoita. Tulevaisuuden keskeisiä työelämätaitoja ovat monipuolinen kielitaito, ymmärrys kulttuurienvälisestä viestinnästä ja vahva tietotekninen osaaminen.  Hanke yhdistää humanististen alojen kulttuuritietämyksen ja tietojenkäsittelytieteiden digitaaliset taidot kokonaisuudeksi, joka vastaa muuttuvan työelämän vaatimuksiin.  

Hanke  

  • tukee pohjoiskarjalaisten yritysten kilpailukykyä kansainvälistymisosaamisen ja digitaitojen avulla 
  • kehittää tulevaisuuden työelämä- ja yrittäjyystaitoja humanistisella ja tietojenkäsittelytieteellisellä koulutusalalla 
  • vahvistaa Pohjois-Karjalan työllisyystilannetta 
  • tunnistaa uusien osaamistarpeiden varhaisia signaaleja. 

Hankkeessa on mukana useita pohjoiskarjalaisia yrityksiä ja muita työelämän vaikuttajia. Hankkeen toteutuksesta vastaavat Itä-Suomen yliopiston humanistinen osasto ja tietojenkäsittelytieteen laitos. Hanke kestää kaksi ja puoli vuotta (1.7.2023–31.12.2025). Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+) Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmasta.  

Tälle sivustolle kokoamme uutisia, tietoja tapahtumista, hankkeen tuloksia sekä humanististen alojen ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ja työelämän toimijoiden blogitekstejä kiinnostavista teemoista. Pysy kuulolla!  

Euroopan unionin lippu, jossa lukee Euroopan unionin osarahoittama
Itä-Suomen yliopiston mustavalkoinen logo
CUDIS logo with blue and white pixel circle