Kalenterin hankinta – raikas startti lukuvuodelle

Itselleni ensimmäisiä merkkejä lähestyvästä lukuvuodesta on ajatukset uuden kalenterin hankinnasta. Joka syksy kierrän kirjakauppoja etsien juuri sitä oikeaa kalenteria, joka sopisi omiin tarpeisiini (ainakin lähes) täydellisesti.

Ystävien kalenterivinkit

Kyselin IG:ssä kesällä kalenterivinkkejä ystäviltäni, ja ehdottomasti suurimpina esiin nousivat Personal Planner -kalenteri. Personal plannet on verkkosivun kautta tilattava kalenteri, jonka saa itse suunnitella! How cool is that? Kävin kokeilemassa suunnittelua, ja se oli super helppoa. Vaihtoehtoja ja muokattavaa löytyi tosi kivasti omiin tarpeisiin, eikä kaikkea tarvinnut tehdä täysin alusta saakka. En ole nähnyt kyseistä kalenteria livenä tilattuna, mutta moni on tätä kyllä kehunut. Ja saa muuten myös suomenkielisenä!

Toisena esiin nousi Sita Salmisen suunnittelema kalenteri 2020-2021. Tämä on ulkonäöltään todella miellyttävä ja leikkaus tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen toteutukseen. Kivat pikku yksityiskohdat inspiroivat suunnittelemaan, trackaamaan ja merkkailemaan ylös erilaisia juttuja. Kalenteri on aika iso ja ”kirjamainen”, minkä takia tämä jäi itsellä hankkimatta. Haluan, että kalenteri kulkee helposti mukana, vaikka reppu olisi täynnä.

Kolmantena esiin nousi Putingin erilaiset kalenterit, muun muassa Muumikalenteri ja Saana ja Olli -kalenteri. Jälkimmäinen on ehdottomasti oma lemppari, mutta siinä miinuksena se, että sitä ei tietääkseni ole saatavana lukuvuosikalenterina. Putingin kalenterien kanssa kolmannesta sijasta kilpaili bujoilu! Jos oot bujoillut, olisi kiva kuulla kokemuksia. Mä yritin kerran, mutta into loppui aika lyhyeen. Bujoilu vaati multa (muka) liikaa aikaa ja vaivaa, vaikka se mahdollistaakin kivan kokonaisuuden luomisen.

Sitten omiin kriteereihini kalenteria koskien

Haluaisin, että kalenterini…

… olisi kivannäköinen, jotta se ilahduttaisi jokaista päivää myös raskaiden viikkojen keskellä

… olisi selkeä, eikä ahdettu liian täyteen erilaisia laatikoita, listoja, viivoja ja kellonaikoja

… mahdollistaisi muokkaamisen omiin tarpeisiin sopivaksi

… olisi kierrekansissa

… viikonpäivät juoksisivat pystysarakkeina

… sisältäisi kuukausinäkymät ennen uutta kuukautta

…. sisältäisi vuosiyhteenvedot

… sisältäisi jokaisella sivulla hieman muistiinpanotilaa esim. sivun alalaidassa

… olisi lukuvuodelle (2020-2021)

… olisi kooltaan A5.

Jos olet törmännyt unelmieni kalenteriin, vinkkaathan siitä kommenttiboksissa!

Millainen on sun unelmien kalenteri?

 

Maija // ravitsemustiede