Opiskelijat kesälaitumilla

…eli opiskelijoiden menneitä ja tulevia kesäsuunnitelmia!

Kamut hei, mitä puuhaatte kesällä?!

Kyselin kavereilta, millaisia kesäsuunnitelmia heillä on ja sain liudan vastauksia, jotka kokosin yhteen tähän postaukseen. Musta on aina kiva lueskella, mitä tyypit puuhailee kesällä. Erityisesti opiskelijoiden kesäsuunnitelmat vaihtelevat kovasti. Varsinkin tänä keväänä myös poikkeustila on vaikuttanut monen työ- tai harjoittelusuunnitelmiin, mutta onneksi asiat ovat tuntuneet monella järjestyneen tavalla tai toisella. Ja kuuluu sitä opiskelijan kesään myös paljon muuta, kuten lomailua, uimista ja marjojen poimintaa. Lue tästä lisää, mitä eri alojen opiskelijat kesällä puuhailevat!

Tietojenkäsittelytieteen opiskelija Jenni:

Koronakevät sotki kesätyösuunnitelmat totaalisesti. Oman ja muiden alojen rekryt tyssäsivät aika pitkälti huhtikuussa, jolloin oli ryhdyttävä peliliikkeisiin. Alkuun työttömäksi jääminen oli kamala shokki, enhän ole sitten vuoden 2013 ollut vailla työpaikkaa. CV ja työtodistukset olivat kiitettäviä ja tästä syystä itsetunto otti kolauksen. Onnekseni opintotukikuukausia minulla on vielä riittävästi ja Suomen yliopistot tarjosivat paljon kursseja kaikille tutkinto-opiskelijoille. Tästä syystä sain koottua kesälle upean kombon opintoja yli yliopistorajojen.

Kesäkuun ensimmäiset kaksi viikkoa lomailin. Vuoden opinnot, riittämättömyyden tunne työnhaussa, ainejärjestötoiminta ja tulevan syksyn tutorointi uuvuttivat. Loma teki hyvää ja opin näkemään asioiden valoisat puolet, tulin sinuiksi sen kanssa, että kesä menee opiskellessa. Näin ystäviäni ja perhettäni ja mökkeilin. Pienen tauon jälkeen opinnotkin alkoivat taas maistua, eteenkin kun valitsemani kurssit olivat todella mielenkiintoisia.

Kesäopinnoissa näen ehdottomasti parhaana puolena joustavuuden. Jos haluan nukkua pitkään, voin nukkua pitkään. Jos haluan opiskella ulkona, voin tehdä niin. Jos haluan lähteä kavereiden kanssa illalla puistoon istumaan ja tulla kotiin aamu seitsemältä, mikään ei estä minua! Pystyn nauttimaan uskomattomista säistä ja samalla lähestyn kandidaatin tutkintoani. Voin tehdä suunnitelmia avopuolisoni ja ystävieni kanssa murehtimatta työvuoroista ja levosta. Olen mennyt oman jaksamiseni mukaan kuitenkin niin, että päättämäni aikataulut pysyvät. Toistaiseksi se on tarkoittanut muutaman osa-alueen huolellisesti läpikäymistä viikossa. Näin aikaa jää kaikelle muullekin.

Tänä kesänä suunnitelmissa on vielä lähteä maakuntamatkailulle paremman puoliskoni kanssa, mökkeillä Pielisen rannalla ja hemmotella itseäni pitkillä yöunilla ja hyvällä ruoalla.

Ihanaa kesää kaikille❣️

Psykologian opiskelija Riikka:

Terveiset Ähtäristä! Olen viettänyt suurimman osan kesästä täällä vanhempieni luona. Kesääni on kuulunut muun muassa mökkeilyä, kavereita, lukemista, herkuttelua ja paljon uimista.

Suurin ja tärkein projektini tänä kesänä on ollut gradun tekeminen. Lukuvuoden aikana minua (UEF-lähettiläänä) seuranneet saattavat ehkä muistaa, että gradun tekeminen oli silloinkin to do-listallani. Syksy ja alkukevät olivat kuitenkin sen verran hektisiä, että kalenterini täyttyi kaikesta muusta kuin gradun tekemisestä. Nyt olen uppoutunut täysillä artikkeleiden, analyysien ja muistiinpanojen maailmaan. Gradun tekeminen on ollut opettavainen ja mielekäs ”kesätyö”.

Ravitsemustieteen opiskelijat Henna, Tuuli ja Marika

Henna: Mun kesäsuunnitelmiin kuuluu gradun tekemistä ja jonkin verran lomailua. Toivon mukaan päästään myös muuttamaan uuteen asuntoon kesän aikana! Vietän kesän pääkaupunkiseudulla, mistä olen kotoisin. Kesäkuussa suoritin perusterveydenhuollon harjoittelun Vantaan kaupungilla.

Tuuli: Kesään kuuluu gradun kirjoitusta, töitä, fiilispohjaista urheilua ja Suomen kesästä nauttimista ystävien ja perheen kanssa. Vaikka päivät saisi kulumaan kokonaan gradun parissa ja työvuoroja olisi tarjolla vaikka kuinka, niin koen myös tärkeänä, että on päiviä jolloin ei oo mitään suunnitelmia! Edessä on vielä kiireinen viimeinen vuosi yliopistossa, joten sitä varten pitää myös vähän kerätä voimia.

Marika: Kesäsuunnitelmina on gradun kirjottamisen lomassa Norjan luonnossa kertelyä. Kesän aikana on myös tullut ryhdyttyä kevytyrittäjäksi ja suunniteltua omaa uraa eteenpäin. Vaikka nyt ei reissailu samalla tavalla olekaan mahdollista, on kuitenkin onni pystyä kiertelemään pohjoisen luontoa ja hienoja maisemia. Loppukesä menee harjoittelun merkeissä terveydenhuollossa, joten aika opiskelupainotteiset suunnitelmat. Kuitenkin kesään mahtuu myös uimista, mustikoiden poimimista ja herkuttelua.

Kauppatieteiden opiskelija Jannariina:

Poikkeuksellinen kevät muutti monen opiskelijan kevään ja kesän suunnitelmat täysin. Meidän ainejärjestön vuosijuhlien peruunnuttua maaliskuussa nopeasti peruuntuivat myös muut tapahtumat, kesätyöt ja kesäsuunnitelmat. Olin itse kuitenkin onnekas, sillä minun maaliskuussa varmistuneet kesätyöni eivät peruuntuneet ja aloitinkin toukokuussa työt Verohallinnolla, jossa toimin verosihteerinä. Opiskelen pääaineenani laskentatoimea ja verotusta, joten työn voisikin katsoa sopivan alaani varsin hyvin.

Työ Verohallinnolla on tuonut minulle kultaakin kalliimpaa kokemusta tehtävistä, jotka liittyvät omaan koulutukseen. Oli hurjaa ajatella, kuinka perehdyttäminen ja työnteko sujuisi, kun käynnissä oli vielä toukokuussa vahva etätyösuositus. Mekin Verohallinnolla työskentelimme kotona, joka sujuikin itseasiassa todella hyvin. Etätyö on tuntunut luontevalle ja joustavalle, vaikkakin hyvin erilaiselle, kuin mihin aikaisemmissa työpaikoissani olen tottunut. Videopuhelut ja muut digitaalinen kommunikaatio tulivat tutuiksi, ja uskonkin, että tästä keväästä ja kesästä jää käteen uusia toimintatapoja ja oppeja pysyvästi käyttöön eri organisaatioille. On myös ollut hienoa huomata, kuinka niin työnantajat kuin työntekijätkin ovat sopeutuneet poikkeukselliseen ajanjaksoon ja pyrkivät omalla toiminnallaan tekemään työnteosta mahdollisimman turvallista mutta samalla myös mielekästä ja tehokasta.

Kesäsuunnitelmista peruuntuivat toki festarit ja muut tapahtumat, mutta toisaalta mitään ei kuitenkaan jäänyt kokematta – päin vastoin. Spontaanit kesäillat ystäväporukan kesken, roadtripit Suomen sisällä ja opettavainen kesätyö ovat pitäneet kiireisenä unohtamatta luotuja upeita, uusia muistoja, joita tästäkin poikkeuksellisesta kesästä jää käteen.

 

Maija // ravitsemustiede