Kesävinkkejä Kuopioon

Jos oot reissaamassa , muuttamassa tai muuten vaan käymässä Kuopiossa, nappaa tästä postauksesta vinkit mun Kuopion kesän suosikkikohteisiin!

 1. Kuopion Saana

Kuopion Saana on aivan ihana ja melko uusi tulokas Kuopion tarjontaan. Saana on super viihtyisä paikka, mistä löytyy saunoja, poreallas, ulkoaltaita, terassi, ravintola, baaritiski… Kaikki mitä ihanalta kesäpäivältä voi toivoa! Saana on kauniilla paikalla järven rannassa ja talvella pääsee pulahtamaan myös avantoon. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!

2. Kahvilat ja lounas

Kuopiosta löytyy monta ihanaa kahvilaa, joista omat suosikkini ovat kahvila Kaneli ja kahvila Houkutus. Molemmat löytyvät Kuopion keskustasta torin laidalta. Lounaalle kannattaa suunnata SalaCavalan lounaalle torin keskelle, mistä löytyy allekirjoittaneen mielestä ehkä jopa koko Suomen parhaat wokit! Muutenkin Kuopion ravintolatarjontaan kannattaa tutustua, sillä monia uusia, ihania paikkoja on avattu lähivuosina.

3. Puijolle retkeilemään

Kuopion reissulle kannattaa ehdottomasti napata hyvät lenkkarit, reppu ja ulkoiluvarusteet mukaan, sillä Puijon metsissä ja poluilla voi helposti viettää kokonaisen päivän! Puijonnokan laavulta avautuu upeat järvinäkymät ja Puijon matkailupalvelut ja Puijon luonto tarjoavat jos jonkinlaista aktiviteettia aina virtuaalimäkihypystä ja fresbeegolfista mäenlaskuun kumirenkaalla! Puijon portaat sen sijaan nostattavat kokeneemmankin treenaajaan sykkeet kattoon. Portaat löytyvät mäkihyppyrinteiden kupeesta. Puijon laella pääsee myös jatkamaan matkaa vielä korkeammalle Puijon torniin.

4. Väinölänniemen uimaranta

Väinölänniemen uimaranta, tutummin Vänäri, tarjoaa monipuoliset palvelut rennon kesäpäivän viettoon. Vänäri on ehdotommasti Kuopion paras uimaranta ja kaiken lisäksi se löytyy aivan keskustan läheisyydestä. Biitsikentät ja hyppytorni tarjoavat aktiviteettia ja talvisin lämpiää sauna avantouimareille.

5. Risteilyt

Nämä ovat allekirjoittaneella edelleen to do -listalla! Kuopion matkustajasatamasta lähtee monia erilaisia risteilyjä, mistä pääsee tarkkailemaan lähiympäristöä hieman eri näkövinkkelistä. Kannattaa tutustua eri mahdollisuuksiin ja hypätä paatin kyytiin nauttimaan kauniista järvimaisemista.

Jäikö joku sun lemppari kesäkohde Kuopiossa mainitsematta? Jätä kommentteihin lisää ideoita kesäpäivän viettoon!

Maija // ravitsemustiede