Teetä opinäytetyö
Metsätieteiden opiskelijat suorittavat opintojensa aikana sekä kandidaatintutkielman että pro gradu -tutkielman. Näiden tutkielmien tarkoituksena on syventää opiskelijoiden tietämystä ja osaamista valitsemallaan erikoistumisalallaan sekä kehittää heidän tutkimuksellisia ja analyyttisiä taitojaan.
Tutkielmat tarjoavat toimeksiantajalle erinomaisen mahdollisuuden hyödyntää opiskelijoiden osaamista ja saada tuoreita näkökulmia omaan toimintaansa. Opiskelija syventyy toimeksiannon pohjalta määriteltyyn aiheeseen tai aihealueeseen, tarjoten syvällistä analyysia ja arvokasta lisätietoa. Tämä yhteistyö varmistaa, että saatte käyttöönne uusinta tutkimustietoa ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka voivat tukea organisaationne kehitystä ja kilpailukykyä. Mikäli teillä ei ole valmista rajattua aihetta, voimme yhdessä keskustella ja määritellä sopivan tutkimusaiheen, joka vastaa organisaationne tarpeita ja tavoitteita. Tavoitteenamme on varmistaa, että tutkielma on teille mahdollisimman hyödyllinen ja relevantti, samalla tarjoten opiskelijalle arvokasta käytännön kokemusta tutkimustyöstä ja oppimismahdollisuuksia.
Kandidaatin tutkielma
Kandidaatin tutkielma on yliopisto-opiskelijan opintoihin kuuluva, itsenäinen tutkimustyö, joka suoritetaan yleensä kolmantena opintovuotena. Tutkielman tarkoituksena on kehittää opiskelijan kykyä hankkia ja analysoida tietoa sekä esittää tutkimustulokset selkeästi ja johdonmukaisesti. Kandidaatin tutkielma vastaa työmäärältään noin yhden ja puolen kuukauden kokopäiväistä työskentelyä.
Sopiva palkkio kandidaatin tutkielmasta vaihtelee yleensä 200– 500 euron välillä. Vaikka palkkio ei ole pakollinen, se toimii merkittävänä motivaatiotekijänä opiskelijalle.
Pro gradu -tutkielma
Pro gradu -tutkielma on yliopisto-opiskelijan maisterintutkintoon kuuluva laaja ja syvällinen tutkimustyö, joka suoritetaan yleensä viidentenä opintovuotena. Tutkielman tarkoituksena on kehittää opiskelijan kykyä itsenäiseen tieteelliseen työskentelyyn, tutkimusaineiston analysointiin ja tulosten esittämiseen. Pro gradu -tutkielma vastaa työmäärältään noin kuuden kuukauden kokopäiväistä työskentelyä.
Sopiva palkkio pro gradu -tutkielmasta vaihtelee yleensä tutkielman laajuudesta riippuen 500–10 000 euron välillä. Vaikka palkkio ei ole pakollinen, se toimii merkittävänä motivaatiotekijänä opiskelijalle.
Aiemmat toimeksiantoihin perustuvat opinnäytetyöt
UEF:n metsätieteiden opiskelijat ovat viime vuosien aikana tehneet kymmeniä opinnäytetöitä eri toimijoiden toimeksiannosta tutkijoiden ohjaamina. Nämä tutkimukset ovat suunniteltu vastaamaan toimeksiantajien tarpeita ja tarjoamaan heille käytännön ratkaisuja. Alta näet erikoistumisalueittain jaotellut tutkimukset.
Miten toimeksianto etenee?
Yhteydenotto ja tarpeiden kartoitus
Yhteistyötaho ottaa yhteyttä oppilaitokseen tai opiskelijaan esittääkseen tarpeensa. Ensimmäisessä tapaamisessa selvitetään organisaation tutkimustarpeet, aikataulu ja odotukset.
Tutkimussuunnitelman laatiminen
Opiskelija laatii alustavan tutkimussuunnitelman yhteistyössä yhteistyötahon kanssa. Suunnitelmassa määritellään tutkimuksen tavoitteet, tutkimuskysymykset, aikataulu, tarvittavat aineistot ja menetelmät.
Hyväksyntä ja mahdollisten sopimusten solmiminen
Yhteistyötaho ja yliopisto hyväksyvät tutkimussuunnitelman ja solmivat tarvittavat sopimukset. Sopimuksissa määritellään muun muassa tietosuoja-asiat, aineiston omistusoikeudet ja mahdolliset korvaukset.
Tutkielman toteutus
Opiskelija aloittaa tutkimuksen toteutuksen suunnitelman mukaisesti. Tutkimuksen aikana pidetään säännöllisiä tapaamisia yhteistyötahon kanssa, joissa seurataan edistymistä ja tehdään tarvittaessa muutoksia suunnitelmaan.
Tulosten esittely ja työn luovutus
Tulosten valmistuttua opiskelija esittelee työnsä tulokset yhteistyötaholle. Tarvittaessa tehdään viimeiset korjaukset ja parannukset ennen lopullisen työn luovuttamista.
Opinäytetyöt mediassa
-
Maaseudun tulevaisuus, 24.8.2023, Opinnäytetyö: Metsänomistajat tuntevat runkohinnoittelun ja sen sudenkuopat – arvokkaan tukin osuus voi vaihdella rajusti, vaikka keskijäreys olisi sama
-
Metsälehti, 9.8.2023 Taimilannoite Argrown vaikutuksista uutta tietoa
-
Metsäalan ammattilehti, 8.9.2023, Raakapuun autokuljetusta kartoitettiin globaalisti Itä-Suomen yliopiston johdolla
-
Metsäalan ammattilehti, 7.1.2023, Itä-Suomen yliopisto kartoitti: Kustannusten voimakas nousu ja tiestön rapistuva kunto toimijoiden suurimmat huolet puutavaran autokuljetuksessa
Ota yhteyttä
Satu Helenius
Asiakkuuspäälikkö
Yritysyhteistyön koordinointi
satu.helenius@uef.fi | 050 408 4280
Jaakko Hekkala
Hankesuunnittelija
Yritysyhteistyön koordinointi
jaakko.hekkala@uef.fi | 050 447 2887