Matematiikkaa kaikkialla

Uudistunut Matematiikkaa kaikkialla -kurssi

Kuinka lasketaan yhteen kaksi valokuvaa? Miten matemaatikko selvittää vaarallisen viruksen esivanhemmat? Kuinka matematiikan avulla voi lähettää salattuja viestejä?

Matematiikkaa kaikkialla on kaikille avoin matematiikan verkkokurssi. Kurssilla tutustutaan matematiikan sovelluksiin, matematiikan merkitykseen yhteiskunnassamme sekä laajennetaan käsitystä siitä, mitä matematiikka on. Kurssia on päivitetty, uusia ajankohtaisia aiheita lisätty ja tehtäviä uudistettu.

Kurssi sopii niin opettajille, lukiolaisille kuin aivan kenelle tahansa matematiikasta kiinnostuneelle. Se ei vaadi esitietovaatimuksia. Kurssia ei ole pakko suorittaa, vaan sieltä voi poimia itseään kiinnostavimmat videot ja toiminnalliset tehtävät. Ensi syksynä kurssista tulee tarjolle 1 opintopisteen versio, joka sopii hyvin lukiolaisille.

Voit tutustua kurssin materiaaliin ja tehtäviin esimerkiksi kevään 2024 kurssilla.

Tutustuminen ei vaadi kirjautumista, vaan voit katsella kurssin sisältöä vierailijana. Kurssi järjestetään joka vuosi.