Tour de South

6 päivää, 1200 kilometriä,  7 lukiota, 7 esitystä, 4 ständiä ja 5 hotelli aamiaista myöhemmin on hyvä hieman muistella, mitä viime viikolla oikein tapahtui.

Minun ja Miran 6 päivää kestävä Etelä-Suomen valloitus alkoi viime viikon maanantaina minun suunnatessa kohti Savonlinnaa, josta poimin Miran kyytiin. Matkasuunnitelmaan kuului Kellokosken, Keravan, Lauttasaaren, Sipoon, Jokelan, Järvepään ja Kuninkaantien lukiot. Savonlinnasta suuntasimme kohti Scandic Järvenpäätä, ja matka sujui pitkälti esityksiä ja tulevaa viikkoa suunnitellessa: tarkoituksena oli käyttää vapaa-aika muun muassa tiukasti opiskellen. Suunnitelman toteutuksesta ei sen enempää…

10622712_1678613025729619_1009639003451120920_n

Ständin esillepanoa

Seuraavana aamuna kauan odotettu ja paljon puhuttu aamupala naamaan, ja nokka kohti Kellokosken lukiota ja ensimmäistä esitystä. Vierailusta jäi oikein positiivinen mieli: esitys meni hyvin, lukiolaiset kyselivät kysymyksiä ja itsellänikin oli mukava pitää esitystä. Reissun aikana teimme Miran kanssa pientä hienosäätöä esitykseemme ja viimeisissä vierailuissa olikin aistittavissa jo pientä rutiinia. Yksikään esitys ei silti ollut samanlainen kuin toinen.

IMG_2140

Tuusulanjärven maisemia

Ständeilemäänkin pääsimme Keravan, Sipoon, Järvenpään ja Kuninkaantien lukioissa. Ständin pitäminen oli oikein mukavaa touhua: kiinnostuneita lukiolaisia kävi tasaisesti kyselemässä Itä-Suomen yliopistosta ja saimme aikaan hyvää keskustelua. Eiköhän sieltä jokunen uusi UEFilainenkin tarttunut! Reissun aikana tuli jatkuvasti myös päivitettyä omaa tietämystä yliopistosta ja opetettavista aloista potentiaalisten tulevien UEFilaisten esittäessä kiperiä kysymyksiä.

IMG_2157

Järvenpäässä meillä oli apuna entinen Järvenpääläinen, nykyinen Joensuulainen Hanna

Viikon aikana muistelin paljon omaa abivuottani. Minulla ei henkilökohtaisesti ollut aavistustakaan mitä opiskelisin tulevaisuudessa. Lisäksi haasteeksi osoittautui oikeanlaisen informaation saatavuus. Valtavan tietotulvan keskellä unohtaa nopeasti, että mikä on oleellista ja mikä epäoleellista. Tämä siis haasteena kaikille meille UEF-lähettiläille ja opoille! Abeille vinkkinä, että kannattaa antaa itselle myös tilaa ja aikaa miettiä, että mitä oikeasti haluaa tehdä ja punnita keskenään eri vaihtoehtoja.

Kiitokset vielä kaikille opoille, lukiolaisille, Hannalle joka oli meidän kanssa Järvenpään lukiossa ja tottakai Miralle! Toivottavasti näen tulevaisuudessa tuttuja naamoja Itä-Suomen yliopistossa!

Eeli // Sosiologia

PS: Järvenpäässä on aktiiviset pysäköinninvalvojat…

Kuvat: Mira ja Eeli