Lähettiläiden koulutuspäivät ja kuvaukset

Oma lähettiläsurani alkoi muiden Kuopion kampuksen lähettiläiden kanssa syyskuun puolessavälissä mallina olemisen merkeissä. Koska uusien lähettiläiden kasvot tähdittävät pian UEFin verkkosivuja ja hakuoppaita, piti meistä saada edustavia kuvia. Aamu alkoi esittelyjen jälkeen ryhmäkuvien otolla Torsolassa, anatomian opiskelutiloissa.

Mukana oli sekä valo- että videokuvaaja. Kuvissa meidän tuli näyttää mahdollisimman luonnollisilta, mikä ei ventovieraiden ihmisten kanssa ollut helppoa, etenkin muiden ihmisten  tuijottaessa meidän yrityksiä toimia huippumalleina. Seuraavaksi siirryttiin videohaastatteluihin, jossa pääsimme valokeilaan kertomaan UEFin vahvuuksista ja syistä, miksi itse valitsimme yliopiston. Sanat meinasivat takertua kurkkuun useammin kun kerran, armottoman kameran linssin vahtiessa jokaista liikettä ja mikrofonin tallentaessa jokaisen äänen.

IMG_20150917_134421579-2

Kuvaus jatkui ympäri kampusta, minkä jälkeen siirryttiin lopulta Puijon huipulle. Kapusimme Puijon torniin 75 metrin korkeuteen, jossa puhalsi kylmä syystuuli. Puijosta avautui pilvisestä päivästä huolimatta huikeat näkymät. Ymmärsin oikeastaan vasta tornin huipulta että nyt ollaan todellakin Järvi-Suomessa. Kuvat saatiin otettua, minkä jälkeen siirryimme sisätiloihin jatkamaan haastatteluja. Lopuksi otettiin vielä kuvia Puijon alueella. Kuvia voi bongailla pian UEFin nettisivuilta ja oppaista!

IMG_20150917_134410363-2

Muiden kampusten lähettiläisiin tutustuimme seuraavana päivänä Joensuussa ensimmäisenä koulutuspäivänä. Eri lähettiläiden esitellessä itsensä ja koulutusohjelmansa, muistin miten monialaisessa yliopistossa opiskelenkaan. Kolmella paikkakunnalla vaihtoehtoja riittää.

Päivä oli tiivis ja asiasta toiseen edettiin vauhdilla. Aihelistalla oli lähettilästyön konseptin ja perusteiden läpikäyminen, some-käytännöt ja eri rekrytointitilaisuuksissa esiintyminen. Parasta oli esiintymisen ja eri vuorovaikutustilanteiden harjoittelu, jossa päästettiin luovuus valloilleen ja pohdittiin erilaisia mahdollisesti eteen tulevia tilanteita.

Kotimatkalla takaisin Kuopioon tuntui, että muistettavia asioita on valtavasti. Päivästä jäi kuitenkin hyvä fiilis ja ennakko-odotukset olivat suuret. Koulutus jatkui viikon päästä Kuopion kampuksella, jolloin käytiin läpi matkustusasioita ja opeteltiin Prezi-esityksen tekoa ja pitämistä. Lisäksi otettiin vielä ryhmäkuvia koko lähettiläsporukalla.

UEFlähettiläät

Edessä tulee olemaan mielenkiintoinen vuosi lähettiläänä! Osa lähettiläistä on päässyt tekemään jo ensimmäisiä lukiovierailuitaan ja erilaiset tapahtumat, kuten abipäivät UEFilla sekä Studiamessut Helsingissä on jo merkattu kalenteriin. Voit seurata minun ja muiden lähettiläiden edesottamuksia täällä blogin puolella sekä Instagramissa ja Facebookissa.

Karim / ravitsemustiede