Vappu + haalarit = erottamaton yhdistelmä

Se on taas täällä – nimittäin yliopisto-opiskelijoiden vuoden odotetuin juhla! Kyse on totta kai mistään muustakaan kuin vapusta. Tänäkin vuonna Itä-Suomen yliopiston kampuskaupungit täyttyvät iloisesta haalarikansasta serpenteineen, yo-lakkeineen ja muine tykötarpeineen. Haalareitahan meidän yliopistossa on lähes kaikkia mahdollisia värejä mustasta valkoiseen. 😉 Haalareiden värityksestä voi monesti päätellä niiden kantajan ainejärjestön ja opiskelualan. Toki jotkin värit ovat harvinaisempia kuin jotkin toiset; esimerkiksi mintunvihreitä haalareita pitävät yllään meidän yliopistossamme vain psykologian opiskelijat – meidän lähettiläs-Maiju mukaanlukien. Oman ainejärjestöni (suomen kielen ja kirjallisuuden) haalarit ovat muutes myös väritykseltään uniikit: hohtavan sähkönsiniset. :> Mutta tiedätkös, mikä on suosituin haalareiden väri UEFissa? – Vastaus on viininpunainen! Viininpunaiset haalarit kuuluvat peräti viidelle ainejärjestölle: Joensuussa saksan kielen, oikeustieteiden, opinto-ohjauksen ja historian opiskelijoille ja vielä lisäksi Kuopiossa kauppatieteiden opiskelijoille. Lähettiläistämme opo-Hanna ja kauppatieteilijä-Johanna omistavat siis samanväriset haalarit!

Haalarini edestä...

Haalarini edestä…

...ja takaa!

…ja takaa!

Muista lähettiläistämme Niina, Olli ja Saila kantavat mustia haalareita; Paavon taas tunnistaa valkoisista haalareista (taitaa muutes Paavolla olla meistä ylivoimaisesti eniten haalarimerkkejä!). Minttu puolestaan kantaa vihreitä, Anleena oransseja, Janette keltaisia ja Jenna violetteja haalareita. Olemme me lähettiläät siis kirjaimellisestikin aika värikästä sakkia! ;D Toisilla noita haalareita tulee opiskeluaikana pidettyä yllään enemmän kuin toisilla, mutta olipa suhtautuminen noihin ”kurahousuihin” sitten mikä hyvänsä, se on varmaa, että vappuna niiden käyttöä ei tarvitse häpeillä! Itse kannan tuhruisia ja kaiken kokeneita sinisiä pöksyjäni melkoisen ylpeänä – etenkin tänä vappuna, joka on omalla kohdallani VIIMEINEN opiskelijavappu!

302954_278940982116042_714881760_n

Minä joskus vuosia sitten. Sittemmin hiuksista on tullut vaalea leijonanharja ja haalareista ei-niin-puhtaat. 😀

Jokaisella ainejärjestöllä on varmasti vapuksi järkättynä monenlaista tapahtumaa, ja rientoihin osallistutaan monesti yli oppiainerajojen. Oman ainejärjestöni jokavuotinen perinne on Joensuun kampuksen Alkukivillä pidettävä vappupuhe, jonka jälkeen Alkukiviltä starttaa vappukulkue, joka on perinteisesti saavuttanut suuren suosion joensuulaisten opiskelijoiden keskuudessa. Kulkueen aikana pysähdytään keskusta-alueella sijaitsevan Torso-patsaan luo, ja Torso lakitetaan jättikokoisella yo-lakilla. Eräänä vuonna minä sain kunnian olla mukana kantamassa tuota lakkia. 😉 Lakituksen jälkeen kulkue jatkaa Ilosaareen, jossa päästään nauttimaan musiikkiesityksistä ja piknik-herkuista. Muiden ainejärjestöjen vappuperinteistä mainittakoon vaikkapa metsätieteen opiskelijoiden tapa kastaa ensimmäisen vuoden opiskelijat Pielisjoessa ja erityispedagogiikan opiskelijoiden kehittämä joukkuekilpailu ”Vappuleijonan metsästys” Joensuun keskustassa.

Olipa oma ainejärjestö sitten mikä tahansa, se on varmaa, että vappuna ei tarvitse tekemisen puutteesta kärsiä. Iloista ja railakasta vappua toivottelee Sari, joka jo innolla odottaa viimeistä opiskelijavappuaan!

Haalarimerkkeihin kätkeytyy monesti hauskoja. alakohtaisia vitsejä. ;)

Haalarimerkkeihin kätkeytyy monesti hauskoja alakohtaisia vitsejä. 😉