Ylioppilaskirjoitukset ohitse – Yliopistolla kevätkiireitä

Ylioppilaskirjoitukset alkavat olla pääosin ohitse. Onnittelut kaikille kirjoittajille, suuri urakka on takana! Nyt onkin aika miettiä tulevaa ja suunnata opintopolkuun hakemaan jatkokoulutusta. Joten, tehkää yksi älykäs päätös, ja pyrkikää UEF:iin.

Yliopistolla eletään kiireisiä kevään hetkiä. Kurssit pyörivät täyttä hönkää, lääketieteellä ja hampaalla mikrobiologian kolmen viikon harjoitustyöputki bakteerien, sienien ja virusten parissa on takana. Gram-värjäys, sauvat, kokit, listeria, S. Aureus, salmonellat… huhhuh. Kevään rypistykseen kuuluu vielä farmakologia, kariologian perusteet, sekä klinikkaan valmistava jakso. On aika opetella lääkeaineiden ominaisuuksia ja niiden käyttöä, hammaslääkärin perustietoja karieksesta, sekä valmistautua ensi syksynä alkavaan klinikkaan. Se oikeasti alkaa jo! Kaksi ensimmäistä vuotta on hujahtanut nopeammin kuin koskaan.

WP_20150316_009
Hallitussitsit

Samaan aikaan järjestötoiminnan puolella eletään kevään kiireisintä aikaa. Pariin viimeviikkoon on mahtunut lääkiksen speksi, Itä-Suomen Ylioppilaskunnan 5-vuotis vuosijuhlat Kuopion kampuksen ainejärjestöjen hallitussitsit ja lääkehoidon päivä.

Viime viikonloppuna järjestimme Kuopiossa Suomen Hammaslääketieteen Opiskelijoiden Liiton liittokokouksen sekä siihen liittyvän Kuopio-Excursion. Järjestely vaatii massiivisesti työtä, 60 ympäri Suomea tulevan vieraan majoittaminen, ruokkiminen ja ohjelman järjestäminen sai jopa minut, ihmisen joka ei osaa stressata, pieneen paineeseen. Bussien perävalojen lähtiessä sunnuntaina pääsi melkoinen huokaus. Kokonaisuutena onnistunut viikonloppu. Tärkeimpänä oli hyvä kuulla kuulumisia muiden kaupunkien aktiivelta. Nyt on paljon hyviä ideoita toteutettavana ja ajettavana koulutuksen kehittämisen suhteen. Välillä voi vaikuttaa siltä että ainejärjestöt keskittyvät pelkkien juhlien järjestämiseen. Ne ovat varmasti näkyvin osa, mutta taustalla tehdään arvokasta duunia opintojen kehittämisen suhteen.

Helsingin, Oulun ja Turun opiskelijat tutustumassa Kuopion opetusklinikkaan
Helsingin, Oulun ja Turun hammaslääketieteen opiskelijat tutustumassa Kuopion opetusklinikkaan

Opiskelijoiden suurimman juhlan, vapun suunnittelu on myös täysillä työnalla. Kevät tulee vauhdilla, kohta on kesä, vielä kun saisi kesälle töitä, niin kaikki olisi kondiksessa.

Olli, Hammaslääketiede.