Yhteiskuntapolitiikan kokoelmat kirjastossa

Kirjaston kokoelmat koostuvat kirjoista ja lehdistä. Kausijulkaisuista sarjat luetaan kirjoihin kuuluviksi, samoin kokousjulkaisut useimmiten. Julkaisut voivat olla painettuja tai sähköisiä.

Painetut kirjat

Joensuun kampuskirjasto

Yhteiskuntapolitiikan ”oma” hylly on P 304 (sosiaalipolitiikka ja yhteiskuntapolitiikka). Kirjoja tähän kuuluu vajaa 700 kpl.

Aihepiiriin liittyviä kirjoja on kuitenkin eri puolilla salia 2A sekä esim. ympäristön ja yhteiskunnan suhteeseen liittyviä kirjoja salissa 3B, paikkamerkissä P 50.

Keskeisiä paikkoja ovat mm. hyllyt :

P 3 – Yhteiskuntatieteet (yleistä)
P 36 – Sosiaaliturva, sosiaalityö
P 301 – Sosiologia
P 35 – Julkinen hallinto
P 32 – Politiikan tutkimus, valtio-oppi

Muista myös sarjahyllyt! esim. P 304s

Kuopion kampuskirjasto

UEF-Primossa näkyvät myös Kuopion kampuskirjaston kirjat.
Kuopion kirjoja voi tilata Joensuuhun ’Varaus’-toiminnolla.

e-Kirjat

UEF-Primon kautta pääsee käsiksi myös e-kirjakokoelman kirjoihin. Haku onnistuu vain englanninkielisillä sanoilla! E-kirjakokoelma ei ole pysyvä, vaan aika ajoin sinne tulee uusia kirjoja ja toisia poistuu.

E-kirjat löytyvät “paketteina” myös UEF-Primon tietokannoista: tärkeimmät ovat Ebook Central sekä Ebsco eBook Collection.

 

LEHDET

Tieteelliset lehdet ovat nykyisin tarjolla digitaalisena. Verkossa on lehtiä yleisimmin 90-luvulta alkaen, mutta myös vanhempia arkistoja on olemassa. Osa vanhoista lehdistä on saatavilla vain painettuna. Varastokirjasto palvelee erityisesti vanhojen, painettujen aineistojen tarpeessa. Lue lisää luvusta Saatavuus.

Huomaa, että vaikka jotakin lehteä olisikin verkossa jo vanhemmalta ajalta, ei yliopistolle välttämättä ole hankittu käyttöoikeuksia kaikkiin vuosikertoihin.

Kirjastoon tulee edelleen myös painettuja lehtiä. Nämä ovat enimmäkseen kotimaisia ammatti- ja tieteellisten seurojen lehtiä. Painettujen yhteiskuntatieteen lehtien hyllyluokka on P J 3.