RefWorks auttaa viitteidenhallinnassa

Tuskailetko välillä viittausten ja lähdeluettelon tekemisen kanssa? Joudutko usein tarkistamaan, missä muodossa omalla tieteenalallasi viitataan? Viitteidenhallintaohjelmat auttavat paitsi löytyneiden viitteiden tallentamisessa ja järjestämisessä, myös tekstin kirjoitusvaiheessa lisäämällä halutut viitteet automaattisesti oikeassa muodossa.

Itä-Suomen yliopiston kirjasto tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen RefWorks-viitteidenhallintaohjelman, jonka avulla voi tallettaa kirjallisuusviitteitä. Viitteitä voi siirtää suoraan monista eri tietokannoista, tai niitä voi kirjoittaa myös itse. Lisäksi RefWorksiin kuuluvan Write-n-Cite -apuohjelman avulla voidaan helposti tuottaa Word-tekstinkäsittelyjärjestelmässä lähdeviitteitä (myös alaviitteitä) ja kirjallisuusluetteloita. RefWorks sisältää kymmenittäin erilaisia viittaustyylejä, ja niitä voi määritellä myös itse.

RefWorks-ohjelmaa käytetään Internetin kautta, eli viitteitä ei tarvitse säilyttää omalla tietokoneella tai levykkeillä ym. Ohjelmassa on hyvät englanninkieliset opasteet.

RefWorksia pääset käyttämään kirjaston kotisivujen kautta (avautuu uuteen ikkunaan). Valitse käyttöösi Refworksin uudempi versio eli Refworks Proquest. Samaiselta sivulta löydät RefWorksin käyttöohjeita sekä suomeksi että englanniksi, sekä lisää tietoa viitteistä ja viittaamisesta.

Refworks-viitteidenhallintaohjelman aloitusnäkymä.

(päivitetty 9/2021)