RefWorks auttaa viitteidenhallinnassa

Tuskailetko välillä viittausten ja lähdeluettelon tekemisen kanssa? Joudutko usein tarkistamaan, missä muodossa omalla tieteenalallasi viitataan? Viitteidenhallintaohjelmat auttavat paitsi löytyneiden viitteiden tallentamisessa ja järjestämisessä, myös tekstin kirjoitusvaiheessa lisäämällä halutut viitteet automaattisesti oikeassa muodossa.

Itä-Suomen yliopiston kirjasto tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen RefWorks-viitteidenhallintaohjelman, jonka avulla voi tallettaa kirjallisuusviitteitä. Viitteitä voi siirtää suoraan monista eri tietokannoista, tai niitä voi kirjoittaa myös itse. Lisäksi RefWorksiin kuuluvan Write-n-Cite -apuohjelman avulla voidaan helposti tuottaa Word-tekstinkäsittelyjärjestelmässä lähdeviitteitä (myös alaviitteitä) ja kirjallisuusluetteloita. RefWorks sisältää kymmenittäin erilaisia viittaustyylejä, ja niitä voi määritellä myös itse.

RefWorks-ohjelmaa käytetään Internetin kautta, eli viitteitä ei tarvitse säilyttää omalla tietokoneella tai levykkeillä ym. Ohjelmassa on hyvät englanninkieliset opasteet, ja lisäksi Oulun yliopisto on laatinut hyvät suomenkieliset ohjeet.

Tarvittaessa kirjaston henkilökunta opastaa RefWorksin käyttöön.

RefWorksia pääset käyttämään täältä, eli kirjaston kotisivujen kautta. Valitse käyttöösi Refworksin uudempi versio. Samaiselta sivulta löydät RefWorksin käyttöohjeita sekä suomeksi että englanniksi.

refworks_nakyma

(9/2019)