4.6 Verkkojulkaisujen käyttöoikeudet

Saako teoksia ladata omaan käyttöön Internetistä?
” Teoksia saa ladata omaan käyttöön Internetistä, jos ne on siellä saatettu yleisön saataviin laillisesti.”

Omaan käyttöön voi siis kopioida, mutta esim. omalle web-sivulle ei. Palvelun tarjoalla on kuitenkin oikeus rajoittaa kopiointia.

Linkin toisen teokseen saa tehdä.

Kirjaston hankkimien elektronisen julkaisujen (e-kirjojen, e-lehtien, hakuteoksien, sanakirjojen) ja tietokantojen käyttöä säätelevät erilliset sopimusehdot:

Kuka saa käyttää?

• Lisensoidut elektroniset aineistot ovat Itä-Suomen yliopiston perus- ja jatko-opiskelijoiden sekä henkilökunnan käytettävissä yliopiston verkossa sekä etäyhteydellä muualtakin.
  • Ulkopuoliset asiakkaat saavat käyttää aineistoja kirjaston toimipisteissä olevilla asiakasmikroilla.

Käyttöehdot poikkeavat aineistoittain. UEF-Primossa kunkin aineiston kohdalla, tarkemmissa tiedoissa,  on linkki e-aineistojen yleisiin käyttöehtoihin, ja näistä on linkki eteenpäin aineistokohtaisiin kansallisen elektronisen kirjaston  l. FinELib-aineistojen käyttöehtoihin.

PsycInfo-tietokannan tarkemmissa tiedoissa on linkki e-aineistojen käyttöehtoihin.

Lähteitä ja lisälukemista:

Opetusministeriön tekijänoikeussivut

Kopiraittila (Kopiosto ry:n ja opetusministeriön tuottama tekijänoikeusopas, joka keskittyy kouluopetukseen liittyviin tekijänoikeuksiin)